EĞİTİME YAPILAN YARDIM VE YATIRIM BİR ÜLKENİN GELECEĞİNE YAPILAN YATIRIMDIR
Özel

15 Ocak 2019
Son beş yılda sosyal belediyecilik alanında önemli hizmetlere imza atan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, eğitim alanını da unutmayarak ilçe genelinde yer alan okullara her anlamda destek verdi. 
Burhaniye Belediyesi, ilçede bulunan özel ve devlet olmak üzere toplamda 56 okula yardımlarını sürdürüyor. Okullara spor ve kırtasiye malzemesi desteği, teknik donanım malzemeleri desteği, fiziki koşulları iyileştirme, okulların fiziki donanım eksikliklerini giderme, bakım ve onarım gibi değişik alanlarda çalışmalarını sürdüren Burhaniye Belediyesi 5 yıl boyunca eğitim alanı için birçok faklı kalemde harcama yaptı.  
OKULLARIN FİZİKİ YAPILARI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILDI
Amacımız, öğrencilerimizin daha sağlıklı, temiz ve hijyenik ortamlarda eğitim almalarıdır diye belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal 5 yıl boyunca ilçemiz genelinde bulunan Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Lise ve Özel okullara birçok konuda maddi ve manevi destek sağladık dedi. Okullarımızın idarelerinden veya okul aile birliklerinden gelen talep doğrultusunda birçok farklı konuda yardım yaptıklarını belirten Başkan Uysal “ilçemiz genelinde 20 farklı okulumuzun çeşitli alanlarda boya badana işleri yapılmıştır. Toplamda 13 okullumuzun bahçelerinde, sınıflarında, tuvaletlerinde tadilat, bakım ve onarım işleri yapılmıştır. 11 okulumuzun bahçesinde peyzaj düzenlemesi ve saha düzenlemesi yapıldı. Ayrıca yol yapım çalışmalarımız her daim okul bölgelerimizde öncelikli olarak sürdürülmüştür” dedi.
OKULLARIN EKSİKLİKLERİ HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI
İlçe genelinde bulunan okullara sadece yapısal anlamda değil okulların eksikmalzeme ve dolanımları, kırtasiye malzemeleri konusunda da destek verdiklerini belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “İlçemize yeni yapılan okullarımızın eksikliklerini istekleri doğrultusunda hızlı bir şekilde tamamladık. Ayrıca ilçe dışında okul spor takımlarımızın yürüttüğü müsabakalar için araç kiraladık ya da yol ve konaklama masraflarını karşıladık. İlçemiz içinde okulların düzenlediği etkinlikler kapsamında tüm okullarımıza araç desteği verdik” dedik.
KİTAP OKUMAYA TEŞVİK EDİLDİ
Öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik etmek için elimizden gelen desteği gösterdik diyen Başkan Uysal “ilçemiz genelinde toplamda 7500 adet okuma kitabı dağıttık ayrıca okullarımıza 68 adet kitap seti hediye ettik. İlçemiz genelinde düzenlenen en çok kitap okuyan öğrencilerimize toplamda 5 yıl içeresinde 280 adet bisiklet dağıttık. Yeni nesillerimizin tarihi bilincini geliştirmek adına Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği 300 öğrencimizi Çanakkale’ye yolladık” dedi.
ÖĞRENCİLERİMİZİN EN İYİ ORTAMLARDA EĞİTİM ALMALARI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ
Okulların Fen Bilimleri sınıflarına, bilgisayar sınıflarına birçok yardımlar yaptıklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Ülkelerin gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergelerinden birisi eğitim kalitesi ve eğitim oranıdır. Eğitime yapılan yardım ve yatırım bir ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Eğitim mekânı bakımlı ve düzenli olursa, orada eğitim alan öğrencilerin başarı oranı da o ölçüde artar. Burhaniye Belediyesi olarak, geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için belediye olarak katkı sunmaya, destek olmaya gayret gösteriyoruz.  Öğrencilerimiz başarılı olunca da ülkemiz başarılı olur. Bunun bilincinde olarak belediye olarak eğitim ve öğretime sunduğumuz desteklerimiz ve yatırımlarımız artarak devam edecektir.” Dedi.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24