AYVALIK’TA MİNİK YÜREKLERDEN DEV ARMAĞAN

07 May 2019
Ayvalık’ta Sakarya İlköğretim Okulu’nun minik öğrencileri, cep harçlıklarıyla biriktirerek satın aldıkları 1 adet akülü tekerlekli sandalyeyi Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) Genel Merkezi üyesi bir engelliye hediye ettiler.
Sakarya İlkokulu’nun Balıkesir Valiliği tarafından il genelindeki okullarda yürüttüğü BENGİ Projesi kapsamında, 2-A sınıfının minik öğrencileri;  öğretmenleri Kemal Arık’ın öncülüğünde hazırladıkları ‘Engelleri Aşa Aşa’ isimli proje ile ihtiyaç sahibi bir engelliyi hayallerine kavuşturdular.
Kendi cep harçlıklarıyla biriktirdikleri 6 bin lira ile BOED üyesi ihtiyaç sahibi bir engelli için satın aldıkları akülü tekerlekli sandaliyeyi teslim eden minik yüreklerin gururu ise adeta gözlerinden okunuyordu.
Ayvalık’ta Sakarya İlkokulu’nun okul binasının yenilenmesi nedeniyle geçici olarak eğitim gördüğü Gazi İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenen mini törende; BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, BOED yönetimi, BOED’li engelliler, Okul Müdürü Zafer Olkun, Sınıf Öğretmeni Kemal Arık, Okul Aile Birliği üyeleri ve projede yer alan öğrenciler hazır bulundu.
Törende konuşan Sakarya İlkokulu Müdürü Zafer Olkun, öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade ederek, sınıf öğretmeni Kemal Arık ile birlikte 2-A sınıfı öğrencilerinin ilçedeki engellilere yönelik duyarlı çalışmalar yapmasını büyük bir memnuniyetle takip ettiğini söyledi.
Minik öğrencilerin daha önce de içtikleri pet suların mavi kapaklarını biriktirerek de 3 adet manuel tekerlekli sandaliyeyi engellilere hediye ettiğini hatırlatan Müdür Olkun, öğrencilerinin bu tür sosyal çalışmalarının artarak süreceğine inandığını söyledi.
BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş de törende yaptığı konuşmada minik yüreklerin yaptıkları örnek hareketin, topluma güzel bir örnek olmasını dileyerek, projede yer alan öğrencilere, sınıf öğretmenleri Kemal Arık’a ve Okul Müdürü Zafer Olkun’a teşekkür etti.
Mini tören; minik öğrencilerin BOED’li engellilere çiçek ve çikolata ikramıyla sona erdi.
 
 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24