×

Bilgilendirme

Kaynak resimi dönüştürmede bir sorun var!
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/5511

AYVALIK’TA "ETNOBOTANİK ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ 2" PROJESİ TAMAMLANDI

07 Haziran 2021

Ayvalık’ta,  Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fatih Satıl’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen TÜBİTAK (BİDEB 2237-A) etkinliğinin son gününde genç bilim insanları birçok aktivitelerde bulundu.

Proje eğitmenleri tarafından anlatılan teorik bilgiler uygulama ile pratiğe dönüştürüldü. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Cunda Uygulama Oteli’nde gerçekleşen projenin son etabında Balıkesir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selami Selvi ve BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu tarafından kursiyerlere bitkilerden elde edilen doğal boyalarla yün iplik boyama etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte ateşler yakıldı, kazanlar kaynatıldı, kök boyalar kazanlara atıldı ve yün ipler boyandı.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Fatih Satıl; “Atalarımızın asırlardır geleneksel yöntemlerle bitkilerden elde edilen doğal doyalar kullanarak yaptığı halı boyama işlemini genç bilim insanları projemiz sayesinde canlı canlı gözlemleme fırsatı yakaladılar.” dedi.Etkinliğe katılan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı’nın meşhur Yağcıbedir halısına renk veren bitkileri, boya desen ve hikayeleri konusunda genç bilim insanlarına görsel bir sunum yaptı.Bir başka etkinlikte ise yaşayan kültür mirası olan sepetçi Bahri tarafından kursiyerlere sepet, sele ve hasır yapımında kullanılan bitkiler uygulamalı olarak gösterildi.Kursun sonunda ise Türkiye’nin değişik yörelerinden getirilen Etnobotanik ürünlerin sergisi gerçekleştirildi.“Etnobotanik Araştırma Teknikleri 2” kursu yapılan sertifika töreni ile son buldu. Sertifika törenine Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ali Jale, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça katıldı.

Törende eğitmen ve kursiyerlere sertifikaları ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin kursiyerlere için hazırladığı hediyeler takdim edildi.Proje koordinatörü Prof. Dr. Fatih Satıl, sertifika töreninde yaptığı kapanış konuşmasında, projeye destek veren başta TÜBİTAK-BİDEB olmak üzere, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine, Sındırgı Belediyesine, Ayvalık Belediyesi’ne ve tüm katılımcılara teşekkür ederek bu çalışmanın artık uluslararası boyuta taşınması gerektiğini vurguladı. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

Resim Galerisi

{gallery}5511{/gallery}
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24