175 MİLYON LİRA DEĞERİNDE 31 TESİSİN TEMEL ATMA VE AÇILIŞI YAPILDI

20 Mart 2017
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay deresi Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen törende 175 milyon lira değerinde 31 adet tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay deresi Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen törende 175 milyon lira değerinde 31 adet tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, ilçe belediye başkanları, genel müdürler, oda başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yatırımları anlatan film gösterimi ile başladı. DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri yatırımlar hakkında bilgiler verdiler. Daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur katılımcılara hitap etti. 
UĞUR: “BAKANIMIZ BALIKESİR’İ SEVİYOR”
Bakan Eroğlu’nun kar, yağmur ve çamur dinlemeden yollarda olduğunu söyleyen Başkan Uğur, Bakan Erdoğlu’nun Burhaniye’den başladığı Balıkesir programının devam ettiğini ifade etti. Bakan Erdoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını yaptığını belirten Başkan Uğur, “Sayın bakanımız bu tesis için bizleri teşvik etti. Ormandan ayırmış olduğu 460 dönüm alan içerisinde, modern bir rehabilitasyon merkezi yaptık. İlçe belediyeleri sokak hayvanlarını oraya getiriyor. Biz orada ameliyatlarını yapıyoruz, uyuz tedavisini yapıyoruz, aşılayıp, küpeliyoruz. Hakikaten bir modern hastahane. Orasını Sayın Bakanımız açtı. Balya’da açılışlar yaptı. Şimdi buradayız, daha sonra Kepsut ve Dursunbey. Sayın Bakanımız Balıkesir ve Balıkesirlileri seviyor. Balıkesirlilerde bakanımızı seviyor” dedi.
BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ”
Bakan Eroğlu’na Balıkesir’e yaptığı yatırımlar için teşekkür eden Başkan Uğur, “Balıkesir’e yapmış olduğunuz barajlar, göletler, sulamalar. Yıllarca bekleyen Manyas ve Havran barajı. Yıllarca bekleyen Ardıştepe ve Adalı, Reşitköy, Kepsut hepsi sıra ile yapılıyor. Çay deresi mahallinde bulunuyor. Burada da Çay Deresi ıslahını, Afyonlular duymasın Afyon’da yapmış olduğu dere ıslahından daha güzel ve kaliteli bir şekilde yaptırdı.allah sizden razı olsun. Kısa zamanda açacağımız Çay deresi’nde tekneler yüzecek, rekreasyon alanları, ticari alanlar Balıkesir’e ayrı bir değer katacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, 2002’den bu yana Balıkesir’imizin aldığı yatırımlar ile Balıkesir cazibe merkezi haline geldi. Balıkesir’in şekli değişti. En son yapılan Osmangazi Köprüsü, İstanbul- İzmir otoyolu ve yarın Çanakkale Köprüsünün temeli atılıyor. Çanakkale köprüsünde sonra Çanakkale- Balıkesir otoyolu Balıkesir’i bir cazibe merkezi haline getiriyor” şeklinde konuştu.
BALIKESİR TÜRKİYE’DE EN DEĞERLENEN İL
Merkez Bankası’nın Aralık ayında yaptığı araştırmayı hatırlatan Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de en çok değerlenen gayrimenkulde bir numaranın Balıkesir olduğunu söyledi. Yine geçen İş Bankası bir araştırma yapmış. Oda diyorki en fazla değeri artan il Balıkesir. Görüyorsunuz Balıkesir değerleniyor. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’i geleceğe hazırlıyoruz. Son dönemde Balıkesir’e sanayicinin çok büyük teveccühü var. Organize Sanayi Bölgemize gelen yatırımcılar milyonlarca liralık yatırımlar yapıyorlar. Buda iş ve aş demek. Hükümetimize çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun. Sayelerinde Balıkesir’de ihya oluyor”.
Başkan Uğur’un ardından Vali Ersin Yazıcı bir konuşma yaparken son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu katılımcılara hitap etti. 
 
Kente sık sık geldiğini ve Balıkesir'e yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Eroğlu, "Şimdiye kadar Balıkesir'e 106 müjde verdik. Bunların toplam bedeli 1 milyar 250 milyon lira. Bugün de 223 milyon liralık 29 müjde getirdik. Heybemiz dolu geldik. Topladığımız zaman 135 müjde yapar. Toplam miktar da 1 milyar 430 milyon lira. Bu, gerçekten çok önemli. Bugün getirdiğimiz 29 müjdenin 21'i DSİ, 7'si Orman Genel Müdürlüğü, biri de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait." diye konuştu.
Eroğlu, bugün verilen müjdelerle 61 bin 720 dekar arazinin modern sulama sistemiyle sulanacağını belirterek, şöyle devam etti: 
"Gönen Geyikli Barajı'nın temelini ağustos ayında atacağız. Gönen'de Koçbayır ve Konaklar Barajı ile Sındırgı'daki Yusufcan Barajı da ağustosta ihale edilecek. Susurluk'ta Ümiteli Göleti, haziranda ihale edilecek. Altıeylül'de Bahçedere Göleti'nin mayısta sulaması yapılacak. Altıeylül'de Bayat Şehit Aydın Nazillioğlu Baraj Sulaması'nın da mayısta ihalesi yapılacak. Altıeylül'de Sarıalan Dallımandıra Göleti, Balya Değirmendere Barajı, Balya Dereköy Barajı sulamalarının bir kısmının temelini attık."
“BALIKESİR DEĞER KAZANAN BİR İL OLDU”
Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kente 4 otomatik ölçüm istasyonu kuracağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Edremit, Altınoluk, Havran ve Sındırgı ilçelerine otomatik ölçüm istasyonları kurulacak. Geçen temmuz ayında Balıkesir'e geldiğimde de müjdeler vermiştim. Verdiğim 106 müjdenin 55'i şu anda yapılmış durumda. Kalan müjdelerin, işleri devam ediyor. İnşallah bunları bitireceğiz. Balıkesir, kıyıda, köşede kalmış bir ildi ve içme suyu bile yoktu. Çoğu iş, temeli atılmış bekliyordu. Hükümet olarak Balıkesir'e geçen yıl sonuna kadar 23 milyar liralık yatırım yaptık. İlk sırada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, onun arkasındayız biz Balıkesir'de yatırım konusunda ikinci sırasındayız. Balıkesir'e su getirdik, 13 baraj ve 9 gölet inşa ettik. Böylece 537 bin 765 dekar araziyi suladık. Her yıl çiftçinin cebine ilave 364 milyon lira gelir getirdik. Bu arada 29 dereyi ıslah ettik, 97 milyon fidanı toprakla buluşturduk ve 6 bal ormanı, 33 meteorolojik istasyon kurduk. Daha yapılacak çok işimiz var. Marmara Gelişim Projesi kapsamında, Balıkesir'e 2019'a kadar çok değerli yatırımlar yapılacak."
 
Tören sonunda Orman Mahallelilerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikalarının Dağıtımını gerçekleştirildi. 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24