VEYSEL EROĞLU BURHANİYE’DE 5 TANE DERENİN TEMELİNİ ATTI
Özel

20 Mart 2017
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Burhaniye’ye gelerek 5 derenin taşkın saha kontrol inşaatı temel atma törenini yaptı.
17 Mart Cuma günü Burhaniye’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Havaalanında ki karşılanmanın ardından ilk olarak Burhaniye Belediyesi’ni ziyaret etti. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın makamında bir süre oturarak yatırımlar hakkında sohbet eden Eroğlu’na, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal Burhaniye’ye özgü zeytinyağı ve Ören Sahilinden çıkan özel deniz taşlarından yapılmış bir tablo hediye etti. Belediye ziyaretinin ardından Karınca Deresi seddesinde yapılan tören alanına geçen Bakan Eroğlu’nu Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi Burhaniye yöresine ait oyunları ile karşıladı. Dans gösterilerinin ardından ev sahibi olarak konuşmalarını yapmak üzere sahneye Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal geldi.
BURHANİYE’YE YAPILAN YATIRIMLAR İÇİN BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal Bakan Eroğlu’na Reşitköy Barajı için teşekkür ederek “Bundan üç yıl önce, zeytinliklerimizin sulanmasının, zeytincilerimiz açısından önemini anlatarak bu barajın bölgemiz için önemini,Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur ile birlikte anlatmıştık. Sayın Bakanımız, yerel seçimlerimizden önce yine bizi ziyaret ederek barajımızın yapılacağı konusunda sizler önünde söz vermişti ve 19 Ocak’ta Reşitköy Barajı’nın ihalesi yapıldı. Ve en önemlisi bu süreçte Bakanımız bizzat konunun takipçisi oldu bunun için kendisine minnettarız. Kendisine ve bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Buradan Bakanımızdan, Barajımızın da temel atma sözünü alıyoruz inşallah…Reşitköy Barajı’nın temeli atılırken da inşallah bizi yalnız bırakmayacaklar” dedi. 
ALİ AYDINLIOĞLU DEVLETİN BALIKESİR’E YATIRIMLARINDAN SÖZ ETTİ
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’dan sonra söz alan Balıkesir Ak Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir bölgesi ve Havran ilçesine yapılan devlet hizmetlerinden bahsederken Balıkesir’imiz için yapılan yatırımlara teşekkür ediyorum” dedi. 
“BALIKESİR EN ÇOK BARAJ VE GÖLET İNŞA EDEN İL UNVANINI ALACAK”
Sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başlayan Bakan Eroğlu“Balıkesir’de toplam 175 Milyon TL’lik yatırımlı, 30 tesisin temel atması ve bir tesisisin açılışını yapacağız” dedi. Eroğlu, “eli boş gelmek caiz değildir” diyerek “Balıkesir için heybemizde 29 müjde daha getirdik” dedi. “Bütün yollar Balıkesir’e çıkıyor, hayal edilemeyen yatırımlar yapıldı. Hükümetimiz buraya 23 Milyar(eski para ile katrilyon) TL yatırım yaptı. Balıkesir’i, Göletler ve Barajlar diyarı yapacağız. Balıkesir’de işletmede olan 22 tane Barajımız var. 33 tanesi inşa halinde 32 tanesi ise proje halinde… Barajların ve göletlerin toplam sayısını 87’ye yükselteceğiz. Böylelikle Balıkesir en çok Baraj ve gölet inşa eden İl unvanını alacak.” Dedi.
“BİZİM HEDEFİMİZ ÇİÇEK GİBİ BİR BURHANİYE”
“Burhaniyelilerin hasretle beklediği Reşitköy Barajı ihalesi yapıldı, havalar biraz daha düzelince oranın da temel atmasını yapacağız inşallah… Burhaniye Meydanına geldiğimizde değerli Başkanımız Necdet Uysal ile müjdeyi vermiştik hatırlarsanız. Hatta ben gölet sanmıştım barajmış… Barajlarda yapım süreci uzun sürüyor sırf 7 yıl su ölçümü yapılıyor hal böyle olunca bir baraj 10 yıldan önce başlanamıyor ancak adında bir değişiklik yaparak benim ricam ile Reşitköy Barajı ile ilgili olarak düğmeye bastık. Bizim hedefimiz çiçek gibi bir Burhaniye…”dedi. 
 
KARINCA DERESİ TAŞKIN İNŞAATI 29 EKİM’DE BİTİYOR
Konuşmalarının ardından Dere Islahları Taşkın Kontrol inşaatı müteahhit firma sahibini sahneye alan Eroğlu iş bitim süresi üzerinde pazarlık yaptı. Normal iş bitim süresi 2018 olarak belirtilen sözleşmedeki tarih konusunda, “Burhaniyeliler bu tarihi kabul etmiyor” diyen Veysel Eroğlu müteahhit firma sahibinden 29 Ekim tarihinde taşkın kontrol inşaatının bitirileceği sözünü aldı. Belirtilen tarihte bitirmediği takdir de Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın isteğiyle Börezli Deresinin yapımını üsteleneceğini belirten firma sahibi ile imzalar atıldı. Katılan tüm protokol butona basılarak ilk temel atıldı. 
Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından, tören alanında, içinde selvi, fıstık çamı, zeytin, badem, ceviz ve dut ağacı fidanı olarak toplamda 3000 adet fidan dağıtımı yapıldı.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24