ALMAN TURİSTLER 20 YIL ARADAN SONRA YENİDEN AYVALIK’TA

18 Eylül 2018
1980 ve 90’larda Ayvalık’ı tercih eden, 90’lı yıllar başından itibaren ise çekilen Alman turist, Ayvalık’a geri dönüyor. Antalya’dan bir tur şirketi, 7 günlük Anadolu kültür turu kapsamına aldığı Ayvalık’a ilk Alman kafileyi hafta sonu getirdi. Berlin İTB Fuarına katılmalarının bir sonucu olarak Ayvalık’a 8 bin Alman turist getirileceğini açıklayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “ Alman turistler kültür turu kapsamında ilçemize gelmeye başladı. Ayvalık turizmine hareket kazandıracak” dedi.
Berlin ITB Fuarı’nda Ayvalık’ı tanıtan Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği, Almanya ile bağlantısı olan Antalya merkezli tur şirketi Merke ile diyalog kurdu. Ayvalık’a gelip Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile görüşen Merke Tur Şirketi sahibi Ekrem Dişçi, 2018 Eylül- 2019 Kasım ayı arasındaki dönemde ilçeye Alman turist getirileceğini açıklamıştı.
İLK ALMAN KAFİLE AYVALIK’A GELDİ
Antalya’dan başlayıp Demre, Dalyan Kuşadası, Efes, Ayvalık, Çanakkale, Bergama ve Pamukkale’yi kapsayan Anadolu Kültür turuna katılan 40 kişilik Alman kafile, 15 Eylül Cumartesi günü Ayvalık’a geldi.
Paşa Limanı’nda öğle yemeği yiyen Alman kafileyi Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ve Belediye meclis üyesi Salman Kayran tarafından karşılandı. AYTUGEB Genel Sekreteri ve Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkanı, All Anatolia Ayvalık sorumlusu Ümit Özgültekin ‘in bu çalışmada büyük emeği olduğunu söyleyen Merke Tur Şirketi sahibi Ekrem Dişçi, “Türkiye’nin farklı noktalarına kültür turları yapıyoruz. 1 haftalık tur Ayvalık dışındaki her noktada bir gece, Ayvalık’ta iki gece konaklıyoruz. Ayvalık’ı yüzeysel değil de daha detaylı tanısınlar istiyoruz. Ocak’ta ara veriyoruz. Haziran’ın sonuna kadar gelip Temmuz Ağustos’ta bir ara daha vereceğiz sonra Kasım ayına kadar devam edecek turumuz” dedi.
“HALKLARI BİRBİRİNE KAYNAŞTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”
Antalya Rehberler Odası yönetim kurulu üyesi de olan şef rehber Atilla Nilgün, “Son yıllarda Avrupalı turist sayısında yüksek bir düşüş söz konusu. Buna bir dur demek ve yeniden Türkiye’yi Avrupalı turiste açmak için düğmeye başladık. Batı Anadolu ile başladık. Antalya-Antalya arası turumuzda Ayvalık’ta 2 gün konaklayacağız. Tarihi dokusu muhteşem olan Ayvalık’ı sokak sokak, kiliseleri, mimarisi ile yöresel lezzetleriyle Alman turiste tanıtmak istiyoruz. Halkları birbirine kaynaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.
“BERLİN VE YURT DIŞI FUARLARININ MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI”
Turistleri karşılana Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, “Yıllardan sonra Ayvalık’ta yabancı turist kafilesi görüyoruz. Bu da bizim için çok önemli. Belediye başkanımız Rahmi Gençer göreve geldiğinden beri bu konuda çalışmalar yapıyordu. Yurt dışındaki fuarlara örneğin Berlin İTB Fuarına Belediye olarak katılmamızın ve yaptığımız bağlantıların meyvesini şimdi almaya başladık. Bu kapsamda ilçemize gelen turistlere hoş geldin diyoruz. Umuyoruz ki çok güzel, keyifli bir tatil yapacaklar. Bu konaklamanın dışında ilçemizi gezmeleri, tarihi ve turistik yerlerini görmeleri, halkımızla kaynaşmaları ve esnafımızdan alış veriş yapmalarını bekliyoruz. Ayvalık Belediyesi olarak gereken desteği vereceğiz. İmkânlarımız dâhilinde Ayvalık’ta en güzel şekilde ağırlayacağız. Bu anlamda tur operatörlerine de teşekkür ediyoruz” dedi.
“SADECE TURİZMCİYE DEĞİL ESNAFA DA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”
Yabancı turistin Ayvalık için önemli olduğunu, bu nedenle yıllardır ısrarla Ayvalık Belediyesi’nin ve AYTUGEB’İN Berlin Fuarına katıldığını söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık Berlin Fuarında ısrarla takip ettik. Bu sene kışın her hafta Almanya’dan 2 gün konaklamalı Anadolu turuna katılan turistler gelmeye başladı. Bu esnafımıza faydası olacak. Bu da yeterli değil. Bizim amacımız yabancı turistin Ayvalık’a gelişini arttırmak için özellikle Almanya’daki Berin Fuarına katılmaya deva edeceğiz. Bu yıl beklentimiz de yüksek. Çünkü daha önce görüştüğümüz tur operatörlerini Ayvalık’ta ağırladık. Çalışmalarımız yavaş yavaş yerine oturuyor. Bu nedenle mutluyuz” dedi.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24