AYVALIK’TA BALIKÇILAR “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ

02 Eylül 2020

Ayvalık’ta balıkçılar, av yasağının sona ermesiyle birlikte "Vira Bismillah" diyerek gece yarısından sonra denize açıldı. Ayvalıklı balıkçıların, 4 aylık aranın ardından hazırlıklarını tamamlayarak yeniden denizle buluşmalarının heyecanına, denize onlar birlikte açılan Belediye Başkanı Mesut Ergin ile belediye meclis üyeleri de ortak oldu.

 

Ayvalık Limanından denize açılan balıkçılara yeni av sezonunun bereketli olmasını dileyen Belediye Başkanı Ergin, içinde baklava bulunan çantaları hediye ederek; ağların denize atılmasından itibaren, yılın ilk balıklarının ağlardan toplanıp, kasalara konulması ve geri dönüş yolculuğuna kadar balıkçılarla birlikte oldu.

Balıkçılarla bol bol sohbet eden Başkan Ergin, onların sorunlarını dinlemeyi ve çözüm önerilerini de not etmeyi ihmal etmedi.

Balıkçılardan Hasan Biran, 13 yıldır Ayvalık’ta trol balıkçılığı yaptığını dile getirerek, bu sene av sezonunun iyi geçeceğini umduğunu söyledi.

Hazırlıklarını 4 ay gibi bir sürede tamamladıklarını ifade eden Biran, “Bugün 1 Eylül itibariyle açılan sezonumuz inşallah balıkçı arkadaşlarımız için hayırlı ve uğurlu olur. Bol kazançlı geçer inşallah. Bu akşam bizi, misafirimiz olan Ayvalık Belediye Başkanımız Mesut Ergin bey yalnız bırakmadı. Sağolsun. Çok memnun olduk.” dedi.

Balıkçıların iyi bir sezon geçirmesini temenni eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de, “Bu gece saatler 00.01’i göstermesi itibariyle balıkçılar için yeni bir sezon açılmış durumda. Ben, Ayvalıklı ve ülke genelinde ekmeğini bu işten çıkarmaya çalışan tüm balıkçılarımıza bol bereketli, kazasız-belasız sezonlar diliyorum. Vira Bismillah…” diye konuştu.

Av yasağının kalkmasıyla 4 aylık aradan sonra “Vira Bismillah” diyerek yeni sezona “Merhaba” diyen Ayvalıklı balıkçılarla beraber olan Belediye Başkanı Mesut Ergin’i, Belediye Meclis Üyeleri; Melih Arslan, Ali Jale, Serdar Tuç’un yanı sıra Belediye Kültür Müdürü ve Tiyatro Sanatçısı Erkan Cılak da yalnız bırakmadı.

Öte yandan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve belediye meclisi üyelerinin de katıldığı yılın ilk balık avında ağlara takılan tonlarca balık, balıkçıların yüzünü güldürdü.

Balıkçıların, bu bereketi Başkan Ergin ve arkadaşlarının şansına bağlamaları ise dikkatlerden kaçmadı.

 

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24