BALIKESİR BİR ŞEHİDİNİ DAHA UĞURLADI..

22 Temmuz 2016
Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminde şehit olan Özel Harekat Polis Memuru Mustafa Serin Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde toprağa verildi. Binlerce Balıkesirli demokrasi için şehit düşen ikinci evlatlarını da yüreğine gömdü. 20 Temmuz 1966 doğumlu olan Şehit Mustafa Serin'in doğum günü olan bugün (20 Temmuz 2016) tarihinde defnedildi. 
 
15 Temmuz'da yaşanan ancak Milletin İradesi ve müdahalesi ile önlenen darbe girişiminde yoğun hava saldırısına uğrayan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndaki bombalamada ağır yaralanan Polis Özel Harekat Mustafa Serin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederek şehit oldu. Şehit Özel Harekatçının cenazesi memleketi olan Balıkesir'in Burhaniye ilçesine getirildi. Balıkesir Koca Seyit Havaalanı’ndan alınan şehidin cenazesi önce Burhaniye'deki evine götürüldü. Ailesi ve sevenlerinden helallik alınmasının ardından şehit Özel Harekatçı Mustafa Serin'in bayrağa sarılı naaşı resmi tören için Burhaniye Kaymakamlık binasına getirildi. Kaymakamlıktaki törende saygı duruşu ve öz geçmişinin okunmasının ardından şehidin cenazesi dualar ve tekbirler eşliğinde Burhaniye ilçe merkezindeki Koca Cami'ye getirildi. 
 
BÖRÜLCE MAHALLESİ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ
 
Özel Harekatçı Şehit Mustafa Serin'in Burhaniye'deki cenaze törenine katılan Balıkesir Valisi  Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur demokrasi şehidinin eşi Sevcan Serin’e başsağlığı dilediler. Şehidin cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındı. Özel Harekatçı şehit Mustafa Serin'in cenazesi daha sonra Burhaniye ilçesine bağlı Börülce Kırsal Mahallesi mezarlığında dualar eşliğinde defnedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Ankara’da Özel Harekat Merkezi’ne düzenlenen saldırıda şehit olan şehrimizin kahraman evladı Özel Harekat Polisimiz Mustafa Serin’i Burhaniye ilçemizde binlerce hemşehrimizin duaları ve tekbirleri ile ebediyete uğurladık. Şehidimize Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” dedi. 
 
DOĞUM GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ
 
Demokrasi şehidi Özel Harekaçı Mustafa Serin'in cenaze törenine, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları ile binlerce vatandaş katıldı. 20 Temmuz 1966 tarihinde doğan Şehit Özel Harekatçı Polis Memurunun yine doğum günü olan 20 Temmuz tarihinde toprağa verilmesi dikkat çekti.
 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24