Bu sayfayı yazdır

RAHMİ GENÇER: “HAYDİ GELİN BERABER YAPALIM”’

23 Şubat 2016

TALATPAŞA CADDESİ CANLANIYOR

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer geçtiğimiz gün Ayvalık Ticaret Odası salonunda Talatpaşa Caddesinin Ayvalık Belediyesi tarafından boyanması, tabela ve klima düzenlenmesiyle alakalı bir sunum gerçekleştirdi. Talatpaşa Caddesinde İşletme sahibi veya mülk sahibi olan esnaf ile bir araya gelen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer konuşmasında Ayvalık için önemli bir yer olan Talatpaşa Caddesinin görsel anlamda değiştirilmesinin düzenlenmesinin gerektiğinden, Belediye olarak hiçbir şeyi tek başlarına yapamayacaklarından bu tür sorunları ancak esnaf ile beraber ortaya sunup ve aşabileceklerinden bahsetti.

‘’TABELALAR ÜST ÜSTE KARGAŞAYA SEBEP OLUYOR’’

Biz bu uygulamayı en çok kullanılan ve Ayvalık için önemli Caddelerden biri olan TalatPaşa Caddesinden başlatalım dedik. Ayvalık tarihi yapısı ile kültürel mirasları ile çok güzel bir kent. Hepimiz haklı olarak iş yerlerimizde tabela, klima ve yönlendirme ikazları kullanıyoruz ama bunları üst üste koyduğumuz zaman gerçekten kargaşaya sebep oluyor. İnsanların aradığını bulması daha da zor bir hal alıyor. Bu durumda Ayvalığımızın kentsel dokusunda bir çirkinlik yaratıyor.

‘’TALAT PAŞA CADDESİNİ PİLOT BÖLGE SEÇTİK’’

Yaklaşık olarak 400 metre uzunluğuna yakın bir cadde Belediyemizin arkasından başlıyor, At arabacılara meydanına kadar olan bölge. Biz bölgeyi düzenlemek amacı ile buradaki tabelaları, klimaları ve gölgelikleri görsel anlamda düzenlemek için bir çalışma yaptık.

Biz Talatpaşa Caddesini pilot bölge olarak seçelim bu projemizi de mal sahipleri ile yapalım dedik.

‘’63 TANE İŞ YERİNİN BOYASINI, TABELA SÖKÜMÜNÜ İŞÇİLİĞİ BELEDİYEMİZ KARŞILAYACAK’’

Yaklaşık 400 metre uzunluğundaki Talatpaşa Caddesinin sağlı sollu 63 tane mekan var. Bu mekanların boyalarını biz DİO firmasından ücretsiz aldık. Anıtlar projesi için de Ayvalık için 5 tane pastel renk seçilmişti. Talatpaşa Caddesinin tamamı Ayvalık Belediyesi tarafından boyanacak. İşçiliğini de Ayvalık Belediyesi yapacak. Biz tabelaları sökeceğiz. Klimaları da sökülebileceklerini esnafımız sökecek çatıya koyacak. Eğer iş yeri çatıya kaldırılmaya müsait değil ise klimalar ahşap kasa ile kaplanacak.

‘’İŞE HEMEN BAŞLAYABİLİRİZ. BELEDİYEMİZ HAZIR’’

Biz Belediye olarak sizlerin tabelalarınızı söküyoruz, dükkanlarınızı boyuyoruz. Boyalarınızda bize ait. Biz bu işlemleri yaptıktan sonra bizim gösterdiğimiz ölçüdeki tabelaları camlarınıza takacaksınız. Hiçbir duvarda tabela kalmayacak. Kurumsal firmaların kullanmak zorunda olduğu amblem, renk yada logo varsa bizim belirlediğimiz boyuttaki tabelaların içine yerleştirilebilir. Biz böyle bir düzen getirmek istiyoruz. Buda yapılmayacak bir şey değil. Hep beraber caddemizi görsel anlamda daha düzenli bir hale getirebiliriz. İşe hemen başlayabiliriz. Biz hazırız boyamızla, işçiliğimize. Biz bunların hepsini ayarladık.

Resim Galerisi

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace