AYVALIK'TA 23 NİSAN BEREKETİ
Özel

18 Nisan 2018

Ayvalık’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Pazartesi gününe rastlaması, çalışanlara 3 günlük tatil fırsatını da beraberinde getirdi.

2 günlük hafta sonu ile haftanın ilk gününün tatil olması nedeniyle 3 günlük fırsatı değerlendirmek isteyen tatilciler ise adeta Ayvalık’a akın etti.

Ayvalık’ta pansiyon ve otellere 3 günlük rezervasyon yaptıran tatilciler, bu bölgede doluluk oranını yüzde 70 ile yüzde 100’lük oranlara ulaştırdı.

Ayvalık’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle otel ve pansiyonlarda doluluk oranı daha şimdiden yüzde 70 ile 85 seviyesine ulaşırken, halen süren rezervasyonlarla bu oranın yüzde 100’e ulaşacağını belirten turizmciler ise sonuçtan memnun.

Ayvalık’ta bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Cunda Uygulama Oteli’nde ise doluluk oranı 23 Nisan tatili nedeniyle ay sonuna kadar yüzde 100’e ulaşmış durumda.

 

ÜMİT ÖZGÜLTEKİN, “DOLULUK ORANI YÜZDE 100’LERE ULAŞTI

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Turizm Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında bu yıl doluluk oranı iki katına çıkmış durumda olduğunu vurgulayarak, Ben şu anda Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan geliyorum. Orada da bayram tatili nedeniyle Türkiye’den çok ciddi rezervasyonların alındığını öğrendim. Orada da 23 Nisan tatili nedeniyle ciddi bir doluluk oranı yaşanılacak. Tabi şu anki rezervasyonlara göre Ayvalık ve çevre ilçelerindeki otellerde de doluluk oranı yüzde 100’ler ulaşmış durumunda. Bizde sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü kötü geçen bir kış mevsiminin ardından, iyi bir yaz mevsimine gireceğiz. Yükseliş devam ediyor. Turizmciler olarak da bize bu durumdan çok mutluyuz.” dedi.

 

İBRAHİM ÇOLAK, “BU YIL DOLULUK ORANLARINDA YÜZDE 20 İLE YÜZDE 25 ARTIŞ VAR”

Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı İbrahim Çolak da, “Bu yıl kış mevsiminin hava sıcaklığı olarak çok iyi geçmesi ve yaz mevsiminin erken geldi. Bunun sonucunda da 3 günlük 23 Nisan tatili turizm bölgelerinde turizmi hareketlendirdi. Geçen yılın verileri ile bu yılın 23 Nisan ayı verilerini değerlendirdiğimizde, Ayvalık’taki otel ve pansiyonlardaki doluluk oranlarında yüzde 20 ile yüzde 25 arasında bir artış söz konusu. Bu durum da şu anda yüzde 90’lara ulaşan bir doluluk oranını beraberinde getiriyor. Halen rezervasyonlar alımlarımız sürüyor. Bana göre 23 Nisan’daki bu yoğunluk, yaklaşan turizm sezonun da Ayvalık’ın son derece hareketli olacağının da bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

 

GÜNER BAHADIR, “UYGULAMA OTELİMİZ DAHA ŞİMDİDEN AY SONUNA KADAR YÜZDE 100 DOLU”

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ise, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Cunda Mesleki ve Teknik Lisesi’ne ait 176 oda ve 350 yatak kapasitesine sahip Cunda Uygulama Oteli’nde doluluk oranının daha şimdiden yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Otelin ilçede 4 yıldan bu yana turizme hizmet verdiğini kaydeden Güner Bahadır, “Bu yıl Mart ayı itibariyle  sezonumuzu açtık. Özellikle hafta sonlarında yüzde 70 ile 80 doluluk oranlarıyla çalışıyoruz. Hafta içinde de 5 günlük sürelerde bakanlığımızın seminer eğitimleri otelimizde sürdürülüyor.  Otelimiz aynı zamanda turizme de hizmet verdiği için bu yıl 3 günlük 23 Nisan tatili nedeniyle yüzde 100’lük doluluk oranına şimdiden ulaşmış durumda. Rezervasyonlarımızı, ‘erken rezervasyon’ şeklinde tamamlamış bulunmaktayız. Şu anda misafirlerimize tam kapasite olarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Önceki yıllarla kıyasladığımızda bu sene özellikle daha yoğun bir taleple karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Mesela önceki yıllarda Nisan ayı içerisinde yüzde 70 ile 80’lerde seyreden doluluk oranımız, bu yıl Nisan ayı içerisinde yüzde 100’e ulaşmış olması, bu yıl sezonu son derece yoğun geçireceğimizin ciddi bir göstergesidir” diye konuştu.

Güner Bahadır, Suriye’deki kaos ve Ege’de zaman zaman baş gösteren gerginlik nedeniyle herhangi bir rezervasyon iptallerinin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24