TEFERİÇ ŞENLİKLERİ MUHTEŞEM GEÇTİ

08 May 2018

Boşnak kültürünün tüm renkleri ve damak tadlarının şenliklere katılanların beğenisine sunulduğu etkinlikler, belediye hizmet binasından mahalle meydanına kadar Tapan orkestrası eşliğinde gerçekleşen yürüyüşle başladı.

Şenlikler; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan Ayvalık Belediye Başkan Vekili Figen Güren, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün ardından, Küçükköy Meydanı’na Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen’in hediye ettiği Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün açılışıyla başladı.

Küçükköy Meydanı’nda Boşnak Halk Oyunları gösterilerinin sunulduğu şenliklerde;  eşsiz mutfağı ile Küçükköy Mutfağı ve El Emekleri Sergileri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Boşnak Kültürünü yansıtan kendine has yöresel kıyafetlerinde sergilendiği şenlikte, gün boyunca tüm sokaklarda yöresel müzikler çalınarak, misafirlere küçük sürprizler yapıldı.

Şenlikte konuşan Ayvalık Belediye Başkan Vekili Figen Güren, Boşnak kültürünün tüm özelliklerini yansıtmaya çalıştıkları etkinliklerle Küçükköy Mahallesinin öz kültürünü de halkla birlikte günümüzde yaşatmış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ise, Anadolu mozaiğinin tüm renklerini bünyesinde barındırdığına işaret ederek, “İnsanlarımızın hoşgörüsüyle yoğrulmuş bu topraklarda beraberce yaşıyoruz. Bu renkler ve güzellikler her birimiz için büyük bir keyif kaynağıdır. Bizler bu keyfi her zaman yaşamaktan biraz uzak kalıyoruz ama bu güzellikleri, renkleri hep beraber yaşayıp, birbirimize anlatma ve tanıtma noktasında zafiyetlerimiz var. Umuyorum ki; bugün burada bu güzelliklerin hepsini önce kendimiz keyfine varacağız sonra da bu güzellikleri tüm dünyaya sunacağız. Bu organizasyonlar bunun için düzenleniyor. Bu organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliklere katılan Boşnak kökenli bir vatandaş Mücella Akbulut, Küçükköy’ün Boşnak kökenli vatandaşlardan oluşluğunu kaydederek, “Bu yüzden de mahallemizde Boşnak kültürüne ait tüm objeler bulunur. Bugün burada kendi kültürümüze ait kurabiyemiz, baklavamız, trileçemiz var. Boşnaklara özgü kuru etimiz var. Sokamız var. Bugün bu lezzetleri Boşnak olmayan vatandaşlarımızla paylaşmaktan son derece mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bütünşehir Belediyesi Yasası öncesinde, Ayvalık’ın bir beldesi olan Küçükköy’ün eski Belediye Başkanı Mesut Ergin de, ‘Küçükköy’ denildiğinde, doğasıyla, tarihiyle çok şirin bir yörenin akıllara geldiğini vurgulayarak, “Bu yörenin halkı olarak bizim hedefimiz Küçükköy’ümüzü tarihi dokusu ve kültürüyle koruyabilmektir. Geleneksel tadları başta olmak üzere bu özel kültürü yaşatabilmek ve gelecek nesillere taşıyabilmektir” diye konuştu.

Ayvalık- Küçükköy’deki 3. Teferiç Şenlikleri; Boşnak kültürünün sempozyumlarla anlatılırken, kendine has folklorik müzikleri, kıyafetleri ve en önemlisi yöresel malzemelerle hazırlanan mutfağı, kent meydanında katılımcıların beğenisine şenlik süresince sunulmaya devam edilecek.

 

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24