Bu sayfayı yazdır

SARIMSAKLI KUR’AN KURSU’NDA 4 VE 6 GRUBU MİNİK KURSİYERLERDEN ANLAMLI GÖSTERİ

08 May 2019
Ayvalık’ta; Sarımsaklı Yunus Emre Camii Kur’an Kursu’nun 4-6 yaşlarındaki 12 kursiyeri, anlamlı bir etkinlikle öğrendiklerini sergiledi.
Sarımsaklı Yunus Emre Camii’nde düzenledikleri bir Kur’an tilavetiyle öğrendiklerini sergileyen 12 kursiyer çocuğu Ayvalık İlçe Müftülüğü Vaizi Muhammet Emin Olgun ile Camii İmamı Muhammet Ali Küçük de yalnız bırakmadı. Etkinliğe; velilerle, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Kurs hakkında bilgiler veren kurs eğitmeni Saliha Küçük, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde her yıl düzenledikleri vatandaşlara yönelik eğitimlerin 4-6 yaş arasındaki minik çocuklar etabının 26 Mayıs’ta sona ereceğini, ancak Ramazan ayı nedeniyle bu etkinliği öne aldıklarını kaydetti.
Amaçlarının Allah’ın kelamını, vatandaşlara öğretmek olduğunu kaydeden Saliha Küçük, “Biz bu kurlarımızla, Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra Hz. Muhammed’in Hadis-i Şerifleri’ni yetişkin kursiyerlerimize öğretmeye çalışıyoruz. Bugün ise 4-6 yaş gurubu miniklerimiz için verdiğimiz kursumuzda, kış boyunca çocuklarımıza dualar, Hadis-i Şerifler ve güzel dinimiz Müslümanlığın temel bilgilerini öğretmeye çalıştık. Oyun tadında verdiğimiz kurslarımızı, öğrencilerimizin velilerinin nezaretinde gerçekleştirdik. Miniklerimizin öğrendiklerini sergilemesi hepimize inanılmaz bir haz verdi. Hele minik çocuklarımızın teatral anlamda sundukları mini skeç ise gerek velilerimiz, gerekse de konuklarımızı çok memnun etti.” dedi.
Etkinlik öğrenciler ve konuklara çeşitli ikramların yapılmasıyla sona erdi.
 
 
 
 
 

Resim Galerisi

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace