AYVALIK’TA ATATÜRK, EBEDİYETE İNTİKAL EDİŞİNİN 81. YILDÖNÜMÜNDE HÜZÜNLE ANILDI

11 Kasım 2019
Ayvalık’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal etmesinin 81. yıldönümü büyük bir hüzünle anıldı.
 
Ayvalık’ta; ilçe merkezinde ki Cumhuriyet Meydanı’ndaki ilk tören; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, BAÜ Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Yakup Dinç, daire amirleri, gaziler, şehit aileleri, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla Atatürk anıtına çelenk sunumuyla gerçekleşti.
Sırasıyla; Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediyesi’nin Atatürk anıtına çelenklerini sunmasının ardından saat 09.05’te iki dakikalık saygı duruşu ile ilk tören sona erdi.
 Anma töreninin ikinci etabı ise; Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda Ayvalık Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programla sürdü.
 
“TÜRK İSTİKLÂLİNİ, TÜRK CUMHURİYETİ'Nİ, İLELEBET MUHAFAZA VE MÜDAFAA ETMEK AZMİYLE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLDUĞUMUZU SÖYLEMEK İÇİN BURADAYIZ”
Programda konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e seslenerek, “Bugün burada, sizin manevi huzurunuzda; ebediyete irtihalinizin 81 yıl uzağında, Cumhuriyetimizin 100. şeref yılına 4 yıl kala, bir kez daha toplanmış bulunuyoruz. Kalbimizde; fikirlerindeki sağlamlık ile unutulmaz bir lider, hayatını milletine adamış mümtaz bir devlet adamı ve milli mücadelede sergilediği basiret ile büyük bir komutan olarak sizi, bu hüzünlü vesile ile bir kez daha rahmetle yâd etmek; şükranlarımızı sunmak için buradayız. Bir kere daha size, birinci vazifemizi unutmadığımızı; Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek azmiyle birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu söylemek için buradayız” dedi.
Atatürk’ün, “Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.” Sözlerini hatırlatan Güner Bahadır, “Bugün de, sizin manevi mirasınıza layık olmak gayretindeyiz. Bugün de gayemiz, ilim ve aklın rehberliğinde Geleceğim Türkiye’sini inşa edecek şuurlu bir gençlik yetiştirmektir. Bu hedeften taviz vermediğimizi, vermeyeceğimizi huzurlarınızda beyan etmek için toplandık. Bıraktığınız miras doğrultusunda, emanet ettiğiniz cumhuriyete ve onun değerlerine sadık nesiller yetiştirmek, milli eğitim camiası olarak bizim en öncelikli görevimizdir. Sizi anmak, sizi anlamak; anladığımızı anlatmak için huzurunuza geldik. Millet olarak bizi birbirimize kopmaz bağlarla perçinleyen; vatan gibi, bayrak gibi bir ortak “değer” olduğunuzu; dolayısıyla gönlümüzden silinmeyeceğinizi dile getirmek için geldik. “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” düsturuna her zamankinden daha çok bağlı mirasçılarınız olarak bu anlamlı günde emanetinize sahip çıkma irademizden ve işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealinden asla vazgeçmediğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bizler; millet olarak 10 kasım günü bir önderi, bir askeri, bir devlet adamını, bir başöğretmeni kaybettik. Ancak manevi varlığınızla, en büyük eserim diye gururla emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti ve bize intikal eden mücadele azmi ile teselli eden de yine siz oldunuz. Dediniz ki: ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Ebedi istirahatgâhınızda rahat uyuyun ve müsterih olun. Yaktığınız meşalenin sönmemesi için sağduyulu bir kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
 
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın konuşmasının ardından;  Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Garnizon Komutanı Fevzi Koyuncu ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından Atatürk Haftasıyla ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ödül töreninin ardından Ayvalık Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı günün anlam ve önemine ilişkin sunum ive akabinde oratoryo gösterimi ile program sona erdi.
 
AYVALIK BELEDİYESİ’NDEN MEVLİD-İ ŞERİF VE LOKMA HAYRI
Programın sonrasında saat 12.30’da Ayvalık Belediyesi tarafından Merkez Saatli Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu ve lokma hayrında bulunuldu.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği lokma hayrında muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Sonsuza kadar var olacak bir Cumhuriyeti bize armağan eden, keskin ileri görüşüyle yolumuzu aydınlatan, dünyada eşi benzeri olmayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 81. yılında da kalplerimizde tükenmeyen bir sevgi ve saygıyla yaşamaya devam ediyor. Çizdiği yolda, gösterdiği hedefe yılmadan yürüyeceğimize söz veriyor, Atamızı özlem ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24