MUSTAFA KOÇ’U SU ALTINDA ANDILAR

27 Haziran 2016
Geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Koç holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen bir dalış etkinliği ile suyun altında anıldı.
‘Dalgıçlar ve Foklar Seni Unutmayacak’ sloganıyla gerçekleşen dalış etkinliği Koç Üniversitesi Su altı Topluluğu Grubu öğrencilerinin yanı sıra, Ayvalık Prodivers Profesyonel Balık Adam Dalış Merkezi, Türkiye Su Altı Teknolojisi Vakfı, Respec to Deepness Diving, Su Altı Derneği (SAD) tarafından düzenlendi. Etkinliğe yaklaşık 100 kişilik öğrenci ve balık adam grubu katıldı. Şiddetli poyrazın etkili olduğu dalış Ege’de inci gibi dizilen Ayvalık’a ait 22 adadan biri olan Yelken Adası’nda gerçekleştirildi.
Koç Ailesi ve Koç Üniversitesi tarafından hazırlanan ve üzerinde bir dalış tutkunu olan merhum Mustafa Koç’un balık adam kıyafetleriyle suyun içinde fok balıklarıyla çekilmiş fotoğrafının bulunduğu pankart, 15 metre derinlikte 8 profesyonel balık adam tarafından suyun altında açıldı. Dalış sonrasında suyun üzerinde de pankart açan balık adamlar, hep bir ağızdan Mustafa Koç’un manevi şahsiyetine seslenerek, “Dalgıçlar ve Foklar seni unutmayacak” diye haykırdı. Suyun biraz daha yüzeyinde 12 genç balık adamın da katılımıyla 20 kişilik grupla bir kez daha açılan aynı pankartın ardından dalış programı tamamlandı.
Gerçekleştirdikleri dalışla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Profesyonel Balık Adam Dalış Merkezi Sahibi Kubilay Kılıç, “Ticari anlamda ülke ekonomisine bir çok katkıda bulunan Mustafa Koç’u anmak ve onun ticari anlamda yaptıklarından ziyade bir doğa sever, su altı sever, canlılara olan sevdasıyla bilinen yönünü insanlarımıza gösterip, ülkemizin kültü hazinelerinden su altı olgularını yurdumuzda yaşayan herkese duyurup, bu değerlerin korunmasını sağlayabilmek amacıyla böylesi bir etkinliği düzenledik.Bu etkinlik geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Mustafa Koç için denizde ve su altında düzenlenen ilk anma etkinliğidir” dedi.
Koç Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi İpek Eryiğit ise Mustafa Koç’un üniversitelerine büyük destek verdiğini belirterek, "Biz de okulumuza onun adına bir dalış grubu kurduk ve bugün böylesi bir anlamlı dalışı gerçekleştireceğiz. Kendisini şimdiden çok özledik” ifadelerini kullandı.
Derinlere Saygı Grubu Koordinatörü Gökhan Karakaş, bugün burada topraklarımıza ve denizlerimize saygısıyla Mustafa Koç’u anmak için bir araya geldik. Aslında burada toplanan çoğumuz Mustafa Koç’u tanımıyoruz. Sohbetimiz yok. Ama onun Türkiye doğasına, habitatına Türkiye ekolojisine ne kadar büyük saygı duyduğunu ve bu konuda büyük harcamalar yaptığını biliyoruz. Onu tanımamız önemli değil. Onun bu topraklara ve denizlere gösterdiği saygıya karşılık biz de bugün görevimizi yapmaya geldik” diye konuştu.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24