ŞEHİDİN İSMİNİ TAŞIYAN PARK AÇILDI

05 Mart 2019
Burhaniye Belediyesi tarafından E87 karayolu yanında Mahkeme Mahallesinde oluşturulan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Çağatay Ahmet Çelik Anı Fidanlığı ve Parkı açılışı yapıldı.
Mahkeme Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine yapılan Şehit Ahmet Çelik Anı Fidanlığı ve Parkı açılışına Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye protokolü, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda Burhaniyeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Günün anlam ve önemine dair konuşmalar ile devam etti.
PARKIMIZIN ÖNEMİ ŞEHİDİMİZİN İSMİNDEN GELİYOR
Sözlerine Şehit Ahmet Çelik’i anarak başlayan Başkan Uysal “Parkımızın E87 karayolu yanında yer alması sebebiyle Burhaniye’mizin vitrin parklarından biri olması parkımızı önemli bir hale getirirken bizler için diğer bir önemi ise 2015 yılında şehitlik mertebesine ulaşmış genç arkadaşımız Ahmet Çelik’in ismini taşımasıdır. Ülkemiz için canını feda etmiş ve en yüksek mertebeye ulaşmış kardeşimizi rahmetle anıyor çok değerli ailesine, Burhaniye’mize ve tüm ülkemize bir kez daha sabırlar diliyorum. Onun ismini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizler için önemli” dedi.
5 YIL ÖNCE BURHANİYE KAZANACAK DİYE ÇIKTIĞIMIZ YOLDA SÖZLERİMİZİ BİR BİR YERİNE GETİRDİK
Sözlerine Burhaniye’de yapılan hizmetlerden bahsederek devam eden Başkan Uysal “5 yıl önce Burhaniye Kazanacak diye çıktığımız yolda sözlerimizi bir bir yerine getirirken birçok hizmeti Burhaniye’mize kazandırdık. Belediyeciliğin getirdiği rutin işleri aksatmadan devam ettirdiğimiz gibi gönüllere dokunarak Burhaniye’mizde ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya çalıştık. Belediyeciliğe gönül işi olarak baktık ve planlarımızı, çalışmalarımızı bu yönde ilerlettik. Geriye dönüp baktığımda 5 yıl içeresinde Burhaniye’mizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını %66 arttırırken 42 adet parkı Burhaniye’mize kazandırdık. Yaklaşık 500 bin metrekare parketaş, sıcak asfalt ve sathi kaplama yol yaptık. Burhaniye’mizin geleceğini düşünerek limanımızı amacına uygun işletmeye başladık bu sayede ilçemizin katma değerini arttırdık. Burhaniye’mizin değerlerine sahip çıktık, düdüklü suyumuzun 65 yıllık isale hattını yeniledik. Sosyal Projelerimiz ile çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, engelli kardeşlerimizin, hastalarımızın ve ihtiyacı olan vatandaşlarımızın doğumdan ölüme kadar her anlarında yanında olduk. İlçemizde birçok sosyal tesis alanı yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Sağlık Ocakları yaptık. Eğitime destek olduk. Spor alanları oluşturduk. Vahşi Depolamanın önüne geçmek için çöplerimizi Balıkesir’e taşıdık. Kültürel ve Sanatsal faaliyetlerimiz ile Burhaniye’miz kültür ve sanatın kalbi oldu” dedi.
BELEDİYECİLİK EKİP İŞİ
Burhaniye’nin geleceği için çalışıyoruz diye belirten Başkan Uysal “5 yıl boyunca vatandaşlarımızın refahı ve huzur için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Yeni projeler üretiyor Burhaniye’mizin bugünü için değil yarını için çalışıyoruz. Her zaman halkla iç içe ve şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile hareket ettiğimizi ve bu yönden asla ayrılmayacağımızı ifade etmek isterim.
Bu duygu ve düşünceler ile son olarak Belediye çalışanlarımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Belediyecilik bir ekip işidir ve bu hizmetlerin ortaya çıkmasında canla başla çalışan, mesai kavramı gözetmeksizin her zaman daha güzel bir Burhaniye için enerjilerini harcayan tüm personelimize teşekkür ediyor hepsinden Allah razı olsun diyorum” dedi.
 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24