BURHANİYE KİTAP FUARI GÖRKEMLİ TÖRENLE KAPILARINI AÇTI
Özel

20 Ağustos 2021

Burhaniye Belediyesi tarafından bu sene 2.’si düzenlenen Kitap Fuarı binlerce sanatseverin katılımıyla açıldı. Edebiyat dünyasından, gazetecilere, siyasilerden, oyunculara kadar birçok ismin katıldığı fuar 5 gün süreyle ülkenin dört bir yanından gelen misafirlerini ağırlayacak.

 

“Bin yıllık tarihten, bin yıllık kitaba” sloganıyla bu sene 2.’si düzenlenen Burhaniye Kitap fuarı kapılarını binlerce sanatsevere açtı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kan Salıcı, Veli Ağbaba, TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının kestiği kurdele töreniyle açılan fuar 5 gün süreyle sanatseverlere ev sahipliği yapacak.

Ören Meydanını dolduran binlerce kişinin katılımıyla 70’e yakın yayın evi ve 100’ü aşkın yazar, gazeteci, araştırmacı ve bilim adamının katılacağı fuarın açılışında konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Demokrasi kavramının temelini atabilmemiz okuyan ve bilinçli bireylerle mümkün olacaktır” dedi.

Kitap fuarının önemi hakkında değerlendirme yapan Başkan Deveciler “Kültür ve Sanatın paylaşıldığı, korunduğu ve yaşatıldığı bir şehir hayal edip bunun için adım atıyoruz. Sokaklarında edebiyat konuşulsun, insanı kültür mirasına kendisinden bir şeyler eklesin ve yarattığı tebessüm yüzlerden eksik olmasın istiyoruz” dedi. Başkan Deveciler konuşmasının devamında “Kültür ve Sanat sokakları sarsın, denizimiz yeni hikayelerin ilhamı olsun” dedi.

Daha sonra PEN Ankara Temsilcisi Yaşar Seyman, TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Oğuz Kan Salıcı’nın yaptığı konuşmalardan sonra Fuarın açılış kurdelesi düzenlenen törenle kesildi. Kitap stantlarını tek tek gezen protokol üyeleri kitapseverlerle bir araya geldi.

Fuarın açılışı töreni sonrası panel ve söyleşiler izleyicilerle buluştu. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın katıldığı “Yerel ’den İktidara” adlı söyleşi ile yerel yönetimlerde yapılan çalışmalar ve bunların iktidar yolunda ki etkileri konuşuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır “Parlamenter Demokrasi” adlı söyleşide katılımcılarla bir araya geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, canlı olarak ekrandan bağlandığı CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile “Ekonomi ve İstikrar” programıyla alanı dolduran vatandaşlara ekonomik anlamda bilgiler aktardı.

Panellerin finalinde ise Kitap Fuarının onur konuğu Ahmet Telli sanatseverlerle buluşarak edebiyat anlamında bilgilerini aktardı. Telli, sanatseverlere unutulmaz şiir dinletileri sundu.

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24