GÜVENLİ GIDA ÜRETİMİ İÇİN SERTİFİKALARINA KAVUŞTULAR

20 Şubat 2017
Ayvalık’ta, Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından hazırlanan ilçedeki esnaflara yönelik ISO 22000 Gıda Güvenliği ve HACCP Temel Eğitimi farkındalığın Arttırılması Projesi tamamlandı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın(GMKA) teknik destek programıyla hayata sokulan projeye katılan 60 esnafa sertifikaları Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın da katıldığı bir törenle dağıtıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğundaki Cunda Uygulama Oteli’nde gerçekleşen törende Kaymakam Nazlı’nın yanı sıra; eşi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülçin Nazlı,  Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Toker,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, İlçe Jandarma Komutanı Özay Dörttepe, İlçe Gümrük Müdürü Salih Arık, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu,  İlçe Mal Müdürü Mustafa Çınar, İlçe Meteoroloji Müdürü M. Emin Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Ayvalık İlçe Müdürü Mehmet Uysal, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, daire amirleri ve eğitime tabi tutulan esnaflar hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende; 4 gün süresince Ayvalıklı esnaflara eğitim veren Başdenetçi Ferit Arıcı ile İl Gıda ve Hayvancılık Şube Müdürü Ayşe Çetin; kursiyerlerin gıda güvenliği, HCCP sistemleri hakkında bilgi ve becerilerinin arttırılarak, işletme kayıtları tutulması, izlenilmesi gibi konularda alınan eğitimle işletme yönetimine daha teknik ve planlı yaklaşılması konularında bilgiler verdiklerini anlattılar.
Kursiyerlerin, gıda üretimi ve temini esnasında ortaya çıkıp insanlara bulaşabilecek hastalıklardan bulaşımının engellenmesi, korunma ve yayılmasının önlenmesine daha bilinçli duyarlı yaklaşımının hedeflendiği eğitimlerin verilmesine ait sertifika töreninde konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, dünyanın artan nüfusu karşısında kaynakların giderek daraldığını ve bu kıt kaynakların da insan sağlığına uygun, kabul edilebilir bir şekilde tüketimine sunulmasının önemine işaret etti.
Kaynağından, son tüketim noktasına kadar olan gıdaların güvenli bir şekilde sunulmasının bazı kanuni alt yapılara dayandığını da hatırlatan Kaymakam Nazlı, “Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri de,  gelişen mevzuatlarımızı zamanında takip edip, kendimizi ona göre uyarlayamamızdır. İster istemez değişen mevzuatlar karşısında esnafımızın bu mevzuatları takip edememesi nedeniyle ceza kesmek zorunda kalınabiliyor. Fakat bu durum bizim hiç istemediğimiz bir şeydir” dedi.
Gıda tüketimi konusunda esnafın da tüketicinin de birçok doğru bildiği yanlışların olduğunu kaydeden Kaymakam Nazlı, söz konusu eğitimle bu yanlışların doğruları öğrenilmiştir. Bunun yanı sıra da esnafımız müşterilerine daha kaliteli ürün sunabilmenin hazzını yaşayacak ve hizmet kalite standartlarını da yükseltecektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından eğitim programına katılan esnaflara başarı sertifikaları Kaymakam Namık Kemal Nazlı’nın yanı sıra protokol üyeleri tarafından verildi.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24