Bu sayfayı yazdır

BALIKESİR’DE DURUM VAHİM
Özel

23 Şubat 2021

Vali Hasan Şıldak, Balıkesir’de gerekli tedbirlerin alınmasına karşın koronavirüsün etkisini sürdürdüğünü ve son günlerde vaka sayılarının artışa geçtiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart ayı başından itibaren kademeli normalleşmeye geçilebileceğini söylemişti. Yüksek riskli konumdaki Balıkesir’in bu koşullarda kademeli normalleşmeye geçme şansı yok gibi görünüyor.

DENETİMLER KESİLDİ

Balıkesir’de son haftalarda covid-19 pandemisiyle ilgili yapılması gereken denetimlerin yapılmadığı göze çarpıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde emniyet güçlerinin ana arterlerde sürdürdüğü kontrollerin dışında pandemiyle mücadelede kamusal denetimlerin yapılmadığı gözleniyor. Valilik, belediyeler ve tüm kurumların katılımıyla yapılan işyeri ve kurumsal denetimler sıklaştırılması isteniyor. Bu arada sokakta maske ve mesafe denetimleri de yapılmıyor.

VALİLİKTEN UYARI

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, il genelinde artan vaka sayısına dikkat çektiği açıklamada, denetim ve uyarılara rağmen salgınla mücedelede hedeflenen noktada olmadığımızı kaydetti. Vali Şıldak şu uyarıyı yaptı: “Koronavirüs etkisini sürdürüyor. Son günlerde ilimizdeki vaka sayısı yüksek. Valiliğimizin koordinasyonu altında ilgili bütün kurumlarımızın etkili çalışmalarına, uyguladığımız kedbirlere, yaptığımız denetim ve uyarılara rağmen salgınla mücadelede hedeflediğimiz noktada değiliz. Tedbirlerin sona erip normal hayada daha erken dönebilmemiz için bütün vatandaşlarımızın sabır ve gayret göstermesi gerekiyor. Hastalık rehaveti kaldırmıyor. Tek çözüm herkesin kendi denetimini yapması. Sağlıklı günlere dönebilmek için lütfen tedbirlere eksiksiz şekilde uyalım. Maste ve mesafe kuralını her yerde uygulayalım.”

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace