CHP AYVALIK: "DEMOKRASİ SAVUNULACAK EN TEMEL KALEMİZDİR"
Özel

22 Temmuz 2016
Darbe girişimin etkileri devam ederken Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı'nda yapılan basın açıklmasında Demokrasi talebi yükseldi. 
Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ve sonrasında yaşananların etkileri devam ederken Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı Demokrasi vurgusunun ağır bastığı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Geçtiğimiz gün saat 12.00'de CHP İlçe Başkanlığı'nda yapılan basın açıklamasını İlçe Başkanı Ahmet Toker okudu. CHP Ayvalık yöneticilerinin yanı sıra Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de basın açıklamasına katıldı. Ayvalık Haziran Meclisi üyeleri ise destek için CHP İlçe Başkanlığı'na geldi. 
Ahmet Toker'in okuduğu açıklamada, "Ülke sorunları demokrasi anlayışı içinde çözülmelidir. İnancı, görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun demokrasi herkesin ortak paydası olmalıdır. Her yerde, her platformda demokrasiyi savunmak temel görevimiz olmalıdır. Her türlü darbeye ve her türlü dikta rejimine karşı demokrasi savunulacak en temel kalemizdir" denildi. 
Demokrasinin sadece seçimde oy kullanmak olmadığını, demokrasinin hukukun üstünlüğü, evrensel hukuk kurallarına uymak anlamına geldiğini belirten Toker "Demokrasi düşünce özgürlüğüdür, fikirleri korkmadan açıkça ifade edebilme özgürlüğüdür, kadın erkek eşitliğidir. Demokrasi medyanın özgürce konuşabilmesidir, tarafsız ve bağımsız yargıdır, din ve vicdan özgürlüğüdür. En önemlisi de demokrasi güçler ayrılığıdır" şeklinde konuştu. 
Demokrasinin aynı zamanda, hukuku ve demokrasiyi katledenlere karşı direnme hakkını kullanmak olduğunu vurgulayan Ahmet Toker "Bu ülke hepimizin. Bizler yarınlara yaşanacak bir Türkiye bırakmak zorundayız. Atalarımız, canları pahasına bizlere özgür bir ülke bırakarak göçüp gittiler. Bizler bu emanete sahip çıkarak, ülkemizin kuruluş felsefesine uygun, laik, demokratik, çağdaş cumhuriyeti yaşatmak için her türlü darbe ve dikta rejimlerine karşı duracağız. Bu kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ülkemizin kuruluşunda can vermiş şehitlerimize karşı namus borcumuzdur. İnanıyoruz ki hukuk içinde kalarak yaşadığımız tüm sorunlar çözülecek, darbeciler gereken cezaları alacak ve Türkiye'nin itibarı korunacaktır" dedi. 
Bu süreçte sokağa çıkan vatandaşlara da sağ duyulu olma, provakatif olaylardan kaçınma ve itidal çağrısı yapan Ahmet Toker bütün siyasi partilerin darbeye karşı ortak tavır sergilediklerini sözlerine ekledi.
Darbe girişminin ordunun tamamına mal edilmemesi gerektiğinin de altını çizen İlçe Başkanı "Suçları yalnızca üstlerinin emirlerine uymak olan, nereye gittiğinden bile haberi olmayan masum er ve erbaşlarımıza sahip çıkıp onlara yapılan hakaret ve muameleyi de kınamalı ve hesabını sormalıyız. Unutmamalıyız ki bu ülkenin meşru bir orduya ve iç güvenliği sağlayacak bir polis gücüne her zaman ihtiyacı vardır" diyerek açıklamayı sona erdirdi. 
Basın açıklamasının ardından Cumartesi günü İstanbul Taksim Meydanında yapılacak "Demokrasi Mitingine" katılım çağrısı yapıldı.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24