AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ REFERANDUMU ANLATTI
Özel

20 Şubat 2017
Ayvalık’ta, 16 Nisan’da gerçekleşecek olan halk oylaması öncesinde ilk Sandık Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve İlçe Yöneticilerinin ev sahipliğinde; Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Cunda Uygulama Oteli’nde gerçekleşen toplantıda; Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan’ın yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ile Kasım Bostan da konuşmacı olarak katıldı.
Ayvalıklı Ak Partililerin yoğun ilgi gösterdikleri toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Hakan Kayaalp partilileri selamladıktan sonra sözü Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan’a verdi.
Demiraslan yaptığı konuşmada, yıllardan bu yana süre gelen hükümetlerin en büyük sorununun çift başlılık olduğunu vurgulayarak, “14 yıllık hükümetimiz süresince öncelikle istikrarı yakaladık. Çünkü tek partili bir hükümet olduk. Bizden önce bir çok koalisyon hükümetleri kurulmuş ama hiç birisi uzun soluklu hükümet olmayı başaramamış ve ülke kaos ortamından yakasını kurtaramamıştı. Yıllarca Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında yaşanılan uyumsuzluklar nedeniyle ekonomik krizler gibi bir çok sorunları yaşadık. Önümüzdeki halk oylamasında inşallah ‘Evet’ sonucunu aldığımızda bu tür sorunlarla karşılaşmayacağız. Bugünkü sistemde oyumuzu veriyoruz,  milletvekillerini Ankara'ya gönderiyoruz ama istikrarlı bir hükümet kurulup kurulmayacağı konusunda endişeler yaşıyoruz. Ama yeni sitemde Cumhurbaşkanı kabinesini kurduktan sonra yoluna devam edecek. Bu durum ülkemizde kalkınmayı ve refahı beraberinde getirecektir” dedi.
Toplantıda konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan ise;  koalisyonlu dönemlerin topluma yarar sağlamadığını savunarak, “Parlamenter sistemde, millet tarafından seçilen milletvekilleri birçok kumpaslarla karşı karşıya kalıyordu. Güçlü iktidarlar oluşmuyordu. Ancak 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında sandıkta ‘evet’ dediğinizde yeni sistemde kuvvetler ayrılığı olacak. Yasama da Yürütme de millet tarafından seçilecek. Koalisyonlar sandıkta kurulacak. Bazıları çıkıp yeni sistemle Padişahlık ve diktatörlük geliyor zırvalamalarıyla halkı kışkırtıyor. Ama CHP zihniyeti bunu başaramayacak. Allah’ın izniyle 16 Nisan’daki halk oylamasıyla ‘Evet’ oyunu yüzde 70’lere ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.
Anayasa değişikliği hazırlıklarıyla ilgili mecliste uzun bir mesai yaptıklarını anlatan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı da toplantıda yaptığı konuşmada, hazırlanan anayasa paketi ile ilgili en ufak bir kaygısının bulunmadığını vurguladı.
Poyrazlı, 2007 yılında '367 garabeti' olarak anılan hukuk çarpıtmasıyla cumhurbaşkanlığı krizi yarattığını ve bunun sonucunda da CHP’nin duvara tosladığını savunarak, “Siz milletvekillerine cumhurbaşkanı seçtirmezseniz, bu millet gelir sandığı koyar, Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçer. Bunların ‘Hayır' dediği hiçbir şeye vatandaşımız ‘Hayır' demiyor. Bunlar; duvara toslamanın acısını 16 Nisan'da da çekecekler.  Yeni sisteme geçmemizin ardından  bir daha bugüne kadar yaşanan sıkıntıları yaşamayacağız. Çok hızlı hareket eden bir hükümetimiz olacak. Terör, iç ve dış politika, ekonomi konularında çok hızlı kararlar alan bir Türkiye inşa edeceğiz” diye konuştu.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24