SÜRER, AYVALIK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN İDDİALI
Özel

19 Ekim 2018
2019 yılı Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimler için geri sayım devam ederken; yaklaşık 5 yıl önce hayata geçirilen Bütünşehir Yasası ile birlikte kapatılan Altınova Belediyesi’nin son Belediye Başkanı Asım Sürer,  Ayvalık Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olduğunu açıkladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Yarbay rütbesiyle emekli olduktan sonra siyasete atılan ve Altınova Belediye Başkanı seçilen Sürer, 5 yıllık başarılı belediye başkanlığı döneminin ardından yeniden Ayvalık Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıklaması CHP’liler arasında heyecan yarattı.
CHP Ayvalık İlçe Başkanlık binası önünde toplanan kalabalık bir grup Asım Sürer’e destek verirken, Ayvalık Belediye Başkanlığı için aday adaylığına resmen başvurusu sırasında kendisini kalabalık bir partili grubu da yalnız bırakmadı.
CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı’ya başvuru dilekçesini sunan Asım Sürer’e, Ayvalık Belediye Başkan aday adaylığını daha önceden açıklayan Ziya Eryavuz da destek verdi.
Parti binası önünde toplanan kalabalık partililerin arasında, CHP’li Ayvalık Belediyesi’nin üyeleri, CHP ilçe yöneticileri de yer aldı.
Aday adaylığı başvurusu için eşi Sevgi Sürer ile parti binası önüne gelen Asım Sürer’e sevgi gösterilerinde bulunuldu.
Yaptığı başvuruyla 2019-Mart seçimlerinde CHP’den resmen Ayvalık Belediye Başkanlığı’na aday olan Asım Sürer, parti binası önünde kendisini destekleyen partililere ve kalabalık destekçi grubuna da seslendi.
Ayvalık Belediye Başkan Aday Adayı Asım Sürer yaptığı konuşmada,  “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde Ayvalık Belediye Başkanı Aday Adaylığı kararımı sizlerle paylaşmak istedim. Bugün başvuru dosyamı değerli ilçe başkanıma sundum” dedi. 
 
“GENEL MERKEZ TARAFINDAN ATANAMAYINCA ‘ÖNCE PARTİM’ DİYEREK PARTİMDEN İSTİFA ETMEDİM VE GÖSTERİLEN ADAYIMIZLA BİRLİKTE SAHADA CHP İÇİN ÇALIŞTIM”
Öncelikle kısaca özgeçmişini anlatan Asım Sürer,  “1966 yılında Altınova’da Cumhuriyet Halk Partili bir çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Halen iş yerim Ayvalık’ta ve Ayvalıkta ikamet ediyorum. 1988 yılında Kara Harp Okulundan Jandarma Teğmen olarak mezun oldum. Yurdun çeşitli yerlerinde görev yaptım. 2006 yılında Beykent Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaptım. 2007 yılında Jandarma Yarbay olarak emekli oldum. 2009 yılında Altınova Belediyesi AKP’nin elinden alarak Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanı oldum. Yaklaşık 10 bin çiftçinin faydalandığı Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanlığı seçimlerini üst üste 3 kez kazanarak 3 dönem sulama birliği başkanlığı yaptım.
2014 yılında Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı oldum. Genel Merkez tarafından atanamayınca “Önce Partim” diyerek partimden istifa etmedim ve gösterilen adayımızla birlikte sahada CHP için çalıştım.
2014 – 2015 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı yaptım. 2015 yılında yapılan genel seçimlerde Balıkesir’de 34 Milletvekili aday adayı arasından sizlerin desteği ile ön seçimde 9.uncu oldum ve bugün Ayvalık Belediye Başkanı Aday Adayı olarak karşınızdayım” ifadelerini kullandı.
 
“25 YILLIK MESLEK YAŞANTIMIN HER KADEMESİNDE YÖNETİCİLİK YAPTIM VE 5 YILLIK BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENEYİMİM VAR”
2019-Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimler için CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı bünyesinden başka arkadaşlarının da aday adayı olarak sahaya çıkacağını hatırlatan Asım Sürer, “Bu demokrasinin bir gereğidir. Aday adayları olarak bizler birer rakip değil, partimizi daha yukarıya taşıyacak aynı takımın bireyleriyiz. 25 yıllık meslek yaşantımın her kademesinde yöneticilik yaptım ve 5 yıllık belediye başkanlığı deneyimim var. Üye olduğumdan beri, sizler gibi partimin her kademesinde alın terim, emeğim var.  Genel seçimlerde Dursunbey, Kepsut, İvrindi ve Havran gibi ilçelerin köylerinde çalışmalar yaptım. Her koşulda partimin bir neferi oldum. Ne olursa olsun hiç küsmedim, küsmeyi hiç aklımdan bile geçirmedim. Biliyorum ki bizler geçiciyiz, aslolan Büyük Önderin Kurduğu partimizdir, aslolan Cumhuriyet Halk Partisidir.” dedi.
 
“BELEDİYECİLİK, HALK İLE BİRLİKTE KARAR ALARAK, HALK İÇİN ÇALIŞMAYI, EMEĞE SAYGIYI GEREKTİRİR”
Ayvalık Belediye Başkanı olarak seçilmesi halinde Ayvalık için yapmak istediklerini ve planladıklarını uzun uzun anlatarak kendisini dinleyenlerin vakitlerini almak istemediğini belirten Sürer, “Ama bu şerefli göreve geldiğimizde öncelikle mali disiplini sağlayarak, personel özlük haklarını zamanında vereceğiz. Atatürk devrimleri ve değerlerini savunan sivil toplum örgütleri ve halkımız ile eşgüdüm içinde hareket edeceğiz. Gelecek seçimleri kazanmaktan daha çok, gelecek nesilleri kazanmayı hedefleyerek yola çıktığımızda her türlü projeyi yapabilecek güçte bir belediye olacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Siyasetin sihirli kelimesi olan proje anlamlı, ekonomik, bir gereksinimi karşılayan, sosyo-ekonomik bir amaca hizmet eden olmalıdır ve hatta belediye başkanının bir proje yapmadan önceki ilk görevi yapacaklarının kente kalıcı zararlar vermemesidir. Belediyecilik yönetim yeteneği, takım çalışması, ortak akıl, problem çözme yeteneği, iş yapabilme becerisi ister. Belediyecilik, halk ile birlikte karar alarak, halk için çalışmayı, emeğe saygıyı gerektirir. Belediye başkanlığım zamanında ekibimle ve çalışanlarımla birlikte bunları yaptık, yine ekibim ve çalışanlarımla bunları başaracağız. Görevimin hiçbir anında tutamayacağım sözler vermeyeceğim, büyük büyük laflar etmeyeceğim. Önceliğimiz liyakat olacak, çünkü bizler için liyakat biattan önemlidir” dedi.
 
“ÖNCELİĞİMİZ, KANUNLAR, AYVALIK’IN GELECEĞİ VE ADALET OLACAKTIR”
Belediye Başkanlığını kazanması halinde, yönetimlerinde halkın çıkarları, kamunun çıkarları, kişisel çıkarların önünde olacağının altını çizen Asım Sürer, “Bizleri her açılışta, her eğlencede göremeyebilirsiniz, çünkü o sırada biz daha yaşanır bir Ayvalık için çalışıyor olacağız.  AKP’nin saray belediyeleri gibi rant kültürünü değil, halkın belediyesi olarak kent kültürünü öne çıkaracağız.  AKP’nin saray belediyeleri gibi yağma, talanı değil, halkın belediyesi olarak adaleti ortaya koyacağız. Belediyenin aylık gelir giderinden haberiniz olacak, çünkü her yerde yayınlandığını göreceksiniz. Sizlerden hiçbir şey saklamadığımızdan emin olmanız için her türlü şeffaflığı uygulayacağız. İş yapmada öncelik kriterimiz, dostluk, arkadaşlık, akrabalık, yandaşlık, zorbalık olmayacaktır. Önceliğimiz, kanunlar, Ayvalık’ın geleceği ve adalet olacaktır. Kaynakları doğru kullanacağız, tarafsız hizmet edeceğiz. Akılcılık, bilimsellik, evrensellik ve çağdaş değerleri rehber edineceğiz. Tutkuyla bağlı olduğumuz dünya güzeli Ayvalık’ımızı hak ettiği yere taşıyacağız. Ama ne olursa olsun asla ve asla partimizin altı okundan ve Atatürk’ün yolundan sapmayacağız” diye konuştu. 
 
“BİR MEMLEKETTE, NAMUSLULAR, NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O MEMLEKETTE KURTULUŞ YOKTUR.”
CHP’den Ayvalık Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan eski Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, yaptığı konuşmada, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ dediği ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisinin saflarından hiçbir zaman ayrılmayacağız, bu büyük partiye layık olmaya çalışacağız. Bu gün fesli Kadirlerden tarih öğrendiğini sanan AKP’lilerin şuursuzca saldırdığı İsmet İnönü’nün dediği gibi “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.” Bunun bilincinde olarak namussuzlara karşı cesur olacağız, korkmayacağız” dedi.
“AYVALIK’IN YEREL DİNAMİKLERİNİ BİRLİKTE HAREKETE GEÇİREREK HAYALİNİ KURDUĞUMUZ AYVALIK’I OLUŞTURMAK İÇİN BİZ HAZIRIZ”
Asım Sürer açıklamasını “Tüm bunları; el ele, birlikte, sen ben ayrımı yapmadan, biz olarak yapacağız. Buradaki ‘biz’ kelimesi Ayvalıkta yaşayan, kalbi Ayvalık için atan herkesi kapsayacaktır. Sizlerinde desteği ile Belediyemizde Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı dalgalanmaya devam edecektir. Kimimiz burada doğduk, kimimiz başka yerlerde. Ancak şimdi hepimiz Ayvalıkta yaşıyoruz ve bu toprakları memleket belledik. Hemşeri bağı ile bağlandığımız Ayvalık’ımızın en büyük serveti olan aydın, güler yüzlü, sıcakkanlı insanları ile memleketimizi hak ettiği yere getirmek mümkündür. Ayvalık’ın yerel dinamiklerini birlikte harekete geçirerek hayalini kurduğumuz Ayvalık’ı oluşturmak için biz hazırız. Sizleri Ayvalık’ın geleceğine ve yarınlarına birlikte sahip çıkmaya çağırıyorum” ifadeleriyle tamamladı.
Ayvalık Belediye Başkan Aday Adayı Asım Sürer kendisini destekleyen kalabalık vatandaş ve partililere yönelik yaptığı konuşmasının ardından partililerle de uzun uzun sohbet edip, hatıra fotoğrafları çektirmeyi ihmal etmedi.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24