BAŞKAN GENÇER’DEN MUHTARLAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

08 Şubat 2019
Ayvalık Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, parti teşkilatıyla birlikte Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.
Başkan Gençer’e, Salı günü yaptığı ziyarette CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ve ilçe yönetimi eşlik etti. Başkan Gençer ve CHP ilçe teşkilatı, Muhtarlar Derneği Başkanı ve 150 Evler Mahalle Muhtarı Yener Koşvar ve mahalle muhtarları tarafından karşılandı.
“AYVALIK’IN HER KÖŞESİ İÇİN YENİ PROJELERİM HAZIR”
Yeniden aday olduğunu kaydeden Başkan Gençer, “Hepiniz samimi insanlarsınız. Hiçbirinizle kavga etmeden 5 seneyi geçirdik. Bir 5 sene daha adayım. Bu 5 yılda edindiğim tecrübeler oldu. 3 belediyenin birleşmesi, ekonomik sıkıntılar çoğunu aştık. Her yere herkese dokunan yeni projelerim var. Halka dokunan projeler hazırladım. Yapacağımız çok şey var. Dersimi çalıştım. Herkese ulaşacağız” dedi.
“BELEDİYEMİZİN KAPISINI AÇTIĞIMIZDA AYLIK MASRAFIMIZ 3,5 MİLYON LİRA”
Ayvalık Belediyesi’nin gelir ve giderleri konusunda muhtarların sorularını yanıtlayan Başkan Gençer, “İşçi maliyetimiz 2 milyon 500 bin liraya yakın. Bunun içinde SSK payları yok. Mazot paramız 250-300 bin lira tutuyor. Kapımızı açtığımızda belediyemizin aylık masrafı 3,5 milyon lira. Bunda hiçbir hizmet yok. Hiçbir şey yapmadan rakam bu. İller Bankası’ndan gelen katkı payımız 1,4 milyon. Bunun yaklaşık 850 bin lirası eski borçlara kesiliyor. Bize 400-500 bin lira para kalıyor. En büyük borcumuz SSK’ya 95 milyon lira. 38 milyon lira Vergi Dairesi borcumuz var. Piyasa borcumuz çok azaldı. Onları azalttık ama SSK’yı ödeyemedik çünkü onlarca yılın birikintisi olarak bana geldi. Sadece iki belde belediyesinden 35 milyon lira SSK borcu devraldık. Onları dondurdular Allahtan. İller Bankası katkı payından kesiliyor. Bütün belediyeler bu durumda, her belediye şu anda iflas etmiş durumda. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 4,5 yılda 750 milyon lira borcu var. Borcu devlete değil hep kredi çekti. Daha geçen mecliste 70 milyon lira borçlanmak için bizden yetki istedi. Devlet belediyelere kaynak yaratmazsa tüm bu belediyeler çökecek” dedi.
“ÇOCUKLARA ÇOK CİDDİ SOSYAL PROJELER YAPTIM, ARTTIRARAK DEVAM EDECEĞİM”
Eksikleri bildiğini belirten Başkan Gençer, “ İnanın daha iyi olacak. Bu dönemde şunu hissetmişsinizdir, bana oy veren vermeyen partimden olan olmayan ya da sen Altınovalısın sen Cundalısın gibi şeylerim olmadı. İnsana insan gibi davranmaya çalıştım. Kadın erkek eşitliğine inandım. Çocuklara çok ciddi sosyal projeler yaptım. Daha da arttırarak yapmaya devam ediyorum. Gençlik Merkezine bir gidin, içinde 350 çocuk ücretsiz kurs alıyor kütüphanesini bir görün” dedi.
Yapılan muhtarlık hizmet binaları için teşekkür eden muhtarlar eksik olan mahalleler için de hizmet binası talebinde bulundu. Sokakta yaşayan köpeklerle ilgili olarak vatandaşların şikâyetlerini ileten muhtarlara belediyenin konuyla ilgili çalışmalarını anlatan Başkan Gençer, “14 personelimiz var, 2’si veteriner. Ayda 100 bin lira, yılda 1 milyon lira harcıyoruz bu konuda. . Yemek,  ilaçlar ve personel maaşları olarak. Şu anda 380 can dostumuza bakıyoruz. Armutçuk sahilindeki tüm köpekleri aldık önceki gün ama başka bölgeden köpekler getiriliyor. Köpek barınağında köpek bakılamıyor kanuna göre. Aşıları, bakımları yapılıp yaşam alanlarına geri bırakılması gerekiyor” dedi.
Bir vatandaş olarak Başkan Gençer’in attığı her adımda yanında olacağını belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Yener Koşvar, “Aynı sözümün üzerinde duruyorum” dedi. 
 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24