Bu sayfayı yazdır

“DERS VERME ZAMANI GELDİ, BU SEÇİM O SEÇİM “

13 Mart 2019
Ayvalık Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, köy ziyaretlerine Karaayıt ve Yeniköy ile devam etti. Köylüler tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Gençer, yerel seçimin aynı zamanda ülkenin dizayn seçimi olduğunu hatırlatarak “Ben ne yaparsam yapayım oy veriyorlar zihniyetine alışmış hükümete bir ders verme zamanı gelmiştir.” Dedi. 
 
Başkan Gençer’e, Cumartesi akşamı yaptığı ziyarette, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, İYİ Parti İlçe Başkanı Serdar Albayrak, Ayvalık Belediye Meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti. Başkan Gençer ve beraberindekiler, Yeniköy Mahallesi Muhtarı Tekin Özcan ve Yeniköylüler tarafından karşılandı. İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Serdar Albayrak, “İstifa eden yönetimdeki arkadaşlar size İYİ Parti ile ilgili bir şey söylerse geçerli değildir.  Benim ve yönetim kurulumuzun söyleyecekleri geçerlidir. Bir avuç insanla yeni yönetimimizi kurduk. Fikrimizle, gönlümüzle Ayvalık’ta Rahmi Gençer’in arkasındayız. Balıkesir’de İsmail Ok, Ayvalık’ta alt ok” diyoruz. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “CHP ve İYİ Parti olarak Türkiye genelinde ittifak yaptık. Buna Millet İttifakı dedik. Adaylarımızla ziyaretinize geldik. Teşekkür ediyor, desteklerinizi bekliyoruz” dedi. 
“BU SADECE YEREL SEÇİM DEĞİL ÜLKENİN YENİDEN DİZAYN EDİLMESİ”
‘Rahmi Başkan’ ve ‘Ayvalık seninle gurur duyuyor’ sloganları ve alkışlar eşliğinde konuşan Başkan Gençer “Sevgi konvoyu ile Yeniköy’e geldik.   Yeniköy’deki hemşerilerimize bizi böyle sıcak karşıladıkları için teşekkür ediyoruz. Türkiye 31 Mart’ta yeni bir sürece giriyor. Bu sadece yerel seçim değil, bu seçim ülkenin yeniden dizayn edilmesi, demokrasinin tekrardan gelmesi.  Etten samana kadar her şeyi ithal eder olduk. Zamlar devam ediyor. Elektriğe, petrole, gübreye,  ilaca, her şeye zam var. Bu seçimde yukarıdakilere işaret vermemiz gerek. Ben ne yaparsam yapayım oy veriyorlar zihniyetine alışmış hükümete bir ders verme zamanı gelmiştir. Bu seçimde onlara bir ders verecek miyiz? Bu seçim Cumhurbaşkanını, milletvekillerini aşağı indirmek için yapılan bir seçim değil ama bu seçimde de çok oy aldıkları takdirde 1 Nisan’dan itibaren çok zam gelecek bunu unutmayın. Eğer oylarının düşyüğünü görürlerse halka yüzlerini dönecek, her şeye dikkat edecek israfı bırakıp,  sarayın masrafını hortumları kesecekler. Ders verme zamanı geldi, bu seçim o seçim arkadaşlar” dedi. 
“ÜLKE YANIYOR, BAZI ARKADAŞLAR BEN DİYOR”
Başkan Gençer, “Türkiye yanıyor Ayvalık’ta bazı arkadaşlar ‘Ben’ diyor. Ya arkadaşım. Ben deme zamanı mı? Şimdi, ‘Biz’ deme zamanı. Hadi gençtin,  5 sene önce yaptın bunu, affettik aldık partiye hala büyümedin mi, anlamadın mı? Ülke yanıyor sen ‘Ben’ diyorsun. Kinle,  nefretle, yalanla iftira dolu insanlarla yan yana olup bu şehre hiçbir şey veremezsin. O kinin, nefretin, yalanın dolanın, iftiralarıniçinde boğulur gidersin. Bunu anla artık arkadaşım. Z harfi yaptım. CHP, DSP, CHP, DSP ya Z’yi de geçti. Şimşek gibi oldu. Şaşırıyorum. Ya bir de kini, nefreti olan, kendini Ayvalık’ta bazı ayrıcalıklar hisseden insanlar var. Sanıyorlar ki halk onlar. Bak halk burada.  Halk böyle meclis yapar arkadaşlar. Ben ayrıcalıklıyım, ben eski belediye başkanıyım. Ya ne olursan ol adam ol. Etrafında nefret saçan insanlar klavye kahramanları. Her gün yalanlar dolanlar, zenginlerin adamı yapıyorlar bizi. Biz zenginlerin adamıyız ama gönlü zenginlerin adamıyız. Hala anlamadın mı? Utanır insan. Ben halkla beraberim kardeşim.  Kapalı kapılar arkasında çevirdiğiniz filmler o kumpaslarınınız bir gün geri gider” dedi.
Ayvalık’ta her kesime hitap eden projeleri olduğunu kaydeden Başkan Gençer, “ Ayvalık’ın her köşesine proje yaptık. Bu projelerimizle Ayvalık’ta herkesin huzurlu olması için çalışacağız. Yol yaptık ama yeterli olmadı. Ama 1 yıl içinde tüm kalan yolları yapacağız. Büyük bir aile olduk, içimizde samimiyet var kumpaslar yok. Adamın eline para verip duvara yazı yazdırıyorlar. Bunu yayınlıyorlar. Böyle siyaset olmaz, böyle lider olmaz. Lider dediğin insan her şeyiyle ayakta durur dimdik. Sen 3 günde 3 parti değiştirdin bu kirli sermayeye Ayvalık’ta nasıl kafa tutacaksın? Benim gibi göğüsleyebilecek misin? Var mı o cesaret sende? Şeytani planlarla, kin dolu insanlarla bu iş olmaz. Bu işin karşılığı halktadır. O da CHP, İYİ Parti ve Millet İttifakıdır. Kimseye bugüne kadar laf söylemedim, Söylettiler en sonunda bana. Yine af diler gelirse CHP’ye düşünürüz belki almayı. Ak Partiye geçeceğini duyuyoruz. O zaman tamamen kapalı kapılar. O hatayı sakın yapma” dedi. 
Yeniköy’e yollarını en kısa sürede yapma sözü veren Başkan Gençer “Köyünüzle ilgili sorunlar için bir masa kuracağız. Tüm köylerin dertlerini hızlı bir şekilde halledeceğiz. Aranızdan bir kişiyi de meclisimize aldık. Her zaman kapımız sonuna kadar size açık. Şu anda ki Türkiye’nin bu durumunda e ele beraber olmalıyız” dedi. 
“BU İKTİDAR ARTIK KÖR OLDU”
Karaayıt Köyü muhtarı Mustafa Kocakanat ve Karaayıt’lılar tarafından alkışlarla karşılanan Başkan Gençer, “Büyük bir sevgi çemberi içinde girdik içeri. Ayvalık’ımızın 5 yıllık geleceğini daha iyi bir Ayvalık’ta el ele, sevgiyle yaşamak için hep beraber yola çıktık. Bu yolun sonu bahar, Martın sonu bahar olacak. Hep beraber Mart ayının son akşamı hep beraber halay çekeceğiz.  Siyaset ısınıyor. Türkiye’de Ayvalık’ta da ısınıyor. Türk halkı bir karar vermek zorunda. 17 yıldır çiftçiyi köylüyü unutan iktidara Evet mi diyeceğiz, Hayır’ mı diyeceğiz. Eğer bu seferde evet derseniz, oylarınızla tekrardan zenginleştirirseniz, Türkiye’nin 5 yılı çok feci olacak. Zamlarla, unutulmuş dertleriyle halk çok zor günler yaşayacak. Her seçimde, ne yaparsa yapsın oy alan bu iktidar halkı unutmaya sadece kendi ve yandaşları ile bu ülkede yaşamaya başladı. İktidar kör oldu. Çiftçiyi, emekçiyi, emekliyi, halkı görmüyor. Bunu göstermenin tek yolu gözlerini açtırmanın tek yolu Millet İttifakına oy vermenizdir. Büyükşehirde İsmail Ok Ayvalık’ta ben yönetirsem sizlere çok daha iyi hizmet getireceğiz. Sorunları biliyoruz. Biz görevimizi biliyoruz. Bunu yapmamızın tek şartı büyükşehri de almak” dedi. 
 
 

Resim Galerisi

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace