AYVALIK’TA ESKİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖKAY BACAN’DAN HAKKINDA ÇIKAN İDDİALARA YANIT
Özel

19 Nisan 2019
Ayvalık’ta, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ayvalık Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Gökay Bacan yazılı bir açıklama yaparak, kamuoyunda kendisi ile ilgili spekülasyonlara yanıt verdi.
Gökay Bacan yaptığı açıklamada, “Değerli Ayvalıklılar geçtiğimiz yerel seçim süreci ve sonrasında şahsım, ailem, yakın çevrem ve arkadaşlarım hakkında kamuoyunda hak etmediğimiz asılsız ve gerçek dışı söylemlere yer verildiğinden bu açıklamayı yapma gereği duydum.” dedi.
Ayvalık’ta doğup büyüyen evli ve iki çocuk babası olduğunu kaydeden Bacan, “Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda siyasete başlayarak o günden bugüne Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolu Başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2007 yılı genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir 5.sıra Milletvekili Adaylığı, 2011 yılı genel seçimlerinde Milletvekili Aday Adaylığı ve son olarak da Ayvalık Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunarak partimizin her kademesinde görev almış ve her zaman toplumun gözü önünde yaşamış birisiyim. Ayrıca beş yıl süre ile Ayvalık Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği başkanlığı görevinde bulundum.
Ben siyaseti her zaman insanlara hizmet aracı olarak gördüm. Elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışarak bu çizgimi hiçbir zaman değiştirmedim. 2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi görevime de Ayvalık halkımızın oyları ile seçildim. Başkanımızın güveni ile Başkan Yardımcısı oldum. Beş yıl boyunca başta Başkanımız Rahmi Gençer olmak üzere meclis üyelerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımız ile onur ve gururla görev yaparak halkımıza layık olmaya çalıştık. Ayvalık'ımızın tüm sorunlarına çözüm üretmek adına elimizden geldiğince tüm gücümüz ile mesai harcadık. Büyükşehir yasası ve üç belediyemizin birleştiği zor bir süreçte tüm bunları bilerek ama gerçekten severek görev yaptık. Görevimizi ailemiz de dâhil her şeyin önünde tutarak hiçbir beklenti ve hesap içerisinde olmadık. Tüm kurumlar ile uyum içerisinde çalışarak halkımıza karşı şeffaf ve eşit olduk. Her türlü eleştiri, hakaret ve tehditlere maruz kaldık. Ancak hiç kimseye boyun eğmedik. Görevimizden dolayı da kimseden takdir beklemedik.”ifadelerini kullandı. 
“HARAM VE AKÇELİ İŞLERLE HİÇ İŞİM OLMADI”
Son günlerde şahsı, ailesi, yakın çevresi ve arkadaşları hakkında bazı çevrelerce çeşitli dedikoduların ortaya atıldığını belirten Gökay Bacan, “Görev sürem içerisinde çok ciddi mal varlığı edindiğim, birçok şirket kurarak kendimize kaynak sağladığımız, şahsımın şehri terk ettiği gibi ve buna benzer asılsız ve gerçek dışı iddialar bizleri son derece üzmüştür. Şahsen; beş yıl boyunca ve son güne kadar gece gündüz demeden bir personel gibi belediyemizde makam, mevki gözetmeksizin gelen her vatandaşımıza yardımcı olmaya çalıştım. Severek ve hiç şikâyet etmeden görev yaptım. Gizli kapılar ardında değil halkın gözü önünde çalıştım. Belediyenin bir devlet kurumu olduğunu, kanunlarla yönetildiğini ve görevimin süreli olduğunu hiç unutmadım. Bu kanunların belirlediği ücret kadar maaş aldım, evimi kendi maaşım ve eşimin memur maaşı ile geçindirdim. Haram ve akçeli işlerle hiç işim olmadı. Görev sürem içerisinde çeşitli siyasi partilerden 25 meclis üyemiz denetiminde ve tüm Ayvalık'ın gözü önünde 60 meclis toplantısı gerçekleştirdik. Defalarca hem İçişleri Bakanlığı hem de Sayıştay müfettişlerince denetimlerden geçtik. Göreve başladığımda ve ara dönemde mal bildirimimi belediyemize teslim ettim. En son görevimi bıraktığım an itibari ile de mal bildirimimi belediyemize bırakarak görevimden ayrıldım. Bu tip çirkin iddialar beni, ailemi, çevremi ve arkadaşlarımı toplum nezdinde küçük düşürerek kamuoyunda farkı algılar yaratarak siyaset yapmaktan başka bir şey değildir” açıklamasında bulundu.
 
“KİMSENİN BU TİP İDDİALAR İLE BİZLERİ ÜZMEYE HAKKI YOKTUR. ALNIMIZ AÇIK, VİCDANIMIZ RAHATTIR”
Ayvalık Belediyesi’nin bir önceki Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Bacan yaptığı açıklamada, “Çok şükür halkımıza verilemeyecek bir hesabımız yoktur. Bu iddialara ilişkin tüm yasal haklarımızı saklı tutuyoruz. Bizler elimizi taşın altına koyarak, yaşadığımız bu güzel şehre katkı sağlamak için görev yaptık. Kimsenin bu tip iddialar ile bizleri üzmeye hakkı yoktur. Alnımız açık, vicdanımız rahattır. Devletimiz benim, ailem, yakın çevrem ve arkadaşlarımın geriye dönük tüm mal varlığını araştırma hakkına sahiptir. 2011 yılında eşim adına kayıtlı banka kredisi ile sahip olduğumuz ve halen ödemeye devam ettiğimiz bir evimiz, bir arabamız ve devre tatil dışında bir mal varlığımız bulunmamaktadır. Bizler herkes gibi onur ve haysiyet için yaşam süren insanlar olarak her zaman toplum içerisinde olacağız. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Yolumuz bir gün bir yerde tekrar kesişirse görevimiz en iyi şekilde halkımıza hizmet etmek olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24