AYVALIK CHP’DEN “128 MİLYAR DOLAR NEREDE?” YAZILI AFİŞİN İNDİRİLMESİNE SERT TEPKİ

19 Nisan 2021

Ayvalık’ta; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, parti binasına astıkları üzerinde “128 Milyar dolar nerede?” yazılı afişin polis tarafından kaldırılmasının ardından bir basın açıklaması yaparak, yaşanılan duruma sert tepki gösterdi.

Hüseyin Şalmanlı yaptığı açıklamada, “Mantıkla ve insan aklıyla alay eden çaresizlerin son çırpınışlarını yaşadığı günlerden geçiyoruz. Bir soru sormanın suç sayıldığı, daha doğrusu masum bir sorudan suç yaratılmaya çalışıldığı günlerden geçiyoruz. Biz dün parti binamıza çok basit bir sorudan oluşan bir afiş astık. ‘128 milyar dolar nerede?’ diye sorduk. Ancak akşam saatlerinde afişimiz emniyet güçlerince indirildi. Hakkımda tutanak tutuldu ve emniyete çağırılacağım belirtildi. Hiç sorun değil. Üyemizden genel başkanımıza kadar hangi baskıyı kurarsanız kurun hiçbirimiz bir santim geri adım atmayacağız. Sorduğumuz  '128 milyar dolar nerede' sorusundan çok rahatsızlarmış. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Şalmanlı açıklamasında, “Ben CHP ilçe Başkanı olarak yine soruyorum, 128 milyar dolar nerede? Eylemlerimiz, meşru zeminlerde, anayasanın bize tanıdığı haklar çerçevesinde devam edecek. Hiçbir suç ve hakaret teşkil etmeyen pankartımızın hükümetin can damarına bastığını öğrenmiş olduk. Bizler milletimizin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Halkımızın yanında olmaya, halkımız adına saraya ve hükümete haklı sorularımızı sormaya devam edeceğiz. Onlar da cevabını veremedikleri için sorularımızdan korkmaya devam edecekler. Artık o kadar acizler ki haklı sorularımıza cevap vermek yerine bizi sorguya almayı tercih ediyorlar. İşte ülkemizdeki ileri demokrasi bu…” ifadelerini kullandı.

 

“BİZLERE GERİ ADIM ATTIRMAYI BAŞARAMAYACAKSINIZ”

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı yaptığı açıklamasında, “Muhalefet yapmak suç, soru sormak suç. Ama biz sormaya devam edeceğiz, kimsenin endişesi olmasın. Biz dün afişimizi gelen yetkililere emaneten verdik. Geri alıp yine ait olduğu yere asacağız. Daha sonra da o afişin yerine yeni sorular soran afişler asacağız. Mesela diplomayı unuttuk sanmayın. Ta ki tüm halkımız gerçekleri görünceye kadar, afişlerden ve sorulardan korkanlar sandıkta kaybedene kadar. Bizlere geri adım attırmayı başaramayacaksınız. İfade özgürlüğümüzü kullanmaya, halkımızın yanında olarak temiz siyaset yapmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki gerçekler hükümeti korkutuyor. Biz gerçekleri aramaya ve anlatmaya devam edeceğiz. İktidar Demokles’in kılıcı gibi yargıyı başımızın üzerinde sallamaya devam edecek, bundan hiç kuşkumuz yok. Ama biz de korkmadan halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz. İster yargıyla gelsinler, ister fezlekelerle… Ne yaparlarsa yapsınlar artık ‘Güneşin zaptı yakın’ inanıyoruz ki ‘güzel günler göreceğiz.’, biliyoruz ki her şey çok güzel olacak.” diye konuştu.

 

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24