Bu sayfayı yazdır

AYVALIK 19 MAYIS SATRANÇ TURNUVASI SONUÇLANDI

14 May 2019
Ayvalık Satranç Spor Kulübü, TSF Ayvalık İlçe Temsilciliği’nin organize ettiği Ayvalık 19 Mayıs Satranç Turnuvası, 11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde, İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara Ayvalık Satranç Spor Kulübü tarafından madalya verildi. 
Açılış hamlesini Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yaptığı turnuvada, Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Balıkesir merkezden gelen toplam 105 lisanslı sporcu yarıştı.  Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere dört kategoride, İsviçre sisteminde 6 tur olarak oynan turnuvanın Başhakemliğini Sami Akyüz yaptı. Turnuva Hakem Heyeti; İl hakemleri Erol Ferhatoğlu, Hüseyin Alkan, Nahil Filiz ve Ahmet Aksal’dan oluştu.
Turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde,  dereceye giren sporculara, madalya, İstanbul’dan gelen Ayvalık Satranç Spor Kulübü’nün kurucusu Ahmet Hamdi Dinler’in kızı S.Zeynep Verdil, İl Hakemleri Sami Akyüz, Erol Ferhatoğlu ve Hüseyin Alkan tarafından verildi.
Turnuvada; Minikler Kategorisinde birinciliği Doruk Oğuz kazanırken, ikinciliği Ege Çağan Duman, üçüncülüğü Doruk Çakır, dördüncülüğü Görkem Yağız Yıldız, beşinciliği de Umut Yağcıoğlu elde etti. Bu kategorinin en iyi kadın sporculuğuna ise Rüya Ünlü layık görüldü.
Turnuvanın Küçükler kategorisinde birinciliği Alda Akdeniz Alkan, ikinciliği Derya Defne Susin, üçüncülüğü Oğuz Kaan Mete, dördüncülüğü Yusuf Selim Yılmaz, beşinciliği de Barış Erbaş elde etti. Bu kategorinin en iyi kadın sporcusu ise Derya Defne Susin layık görüldü.
Turnuvanın Yıldızlar kategorisinde; birinciliği Bartu Çakmak kazanırken, ikinciliği Can Küçük, üçüncülüğü İlteriş  Kağan Perinçekli, dördüncülüğü Ahmet Halil Çakıcı ve beşinciliği de Kaan Durgut elde etti. 
Ayvalık 19 Mayıs Satranç Turnuvası’nın Gençler kategorisinde ise; birinciliği Orkun Efe Alumert, ikinciliği İzzet İdiz, üçüncülüğü Ali Aydın Yavuz, dördüncülüğü de Tuğrul Cansel kazandı.
Ödül töreninde konuşan Ayvalık Satranç Spor Kulübü Başkanı Nahil Filiz, turnuvaya katılan ve yarışan sporcuları tebrik ederek sporcuların yetişmesi için emek veren velilere teşekkür etti. 
Anneler Günü’nü de kutlamayı ihmal etmeyen Nahil Filiz, turnuvanın başarılı bir şekilde sonlandığını belirterek, sporcuları daha sonraki turnuvalarda görmekten mutlu olacaklarını da sözlerine ekledi.
 

Resim Galerisi

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace