REŞİTKÖY BARAJI İHALESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

13 Ekim 2016
Burhaniye’ye yapılması planlanan Reşitköy Barajı’nın ihalesi 2016 yılı sonu itibariyle yapılacak.
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal bir projenin daha Burhaniye’de hayat bulmasına vesile olarak, 50 yıllık hayali gerçekleştiriyor. Belediye Başkanlığı görevini üstlendikten hemen sonra ilk iş olarak Reşitköy Barajı için kolları sıvayan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal amacına ulaşarak Burhaniye’ye Barajı kazandırdı. Burhaniye Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Korutürk ile birlikte Balıkesir Barajlar ve Hidroelektrik Santrali (HES) Şube Müdürü Necati Ercan’ı makamında ziyaret eden Başkan Uysal, Ercan’dan Reşitköy Barajı ihalesinin 2016 yılının sonu itibariyle yapılacağı bilgisini aldı. 
78 MİLYON YATIRIM BEDELİ İLE İHALE EDİLECEK
Burhaniye’nin en önemli konularından biri olan ve 50 yıldır gündemde kalan Reşitköy Barajı’nda geri sayım başladı. Burhaniye’nin en büyük yatırımı olan ve 78 milyon yatırım bedelli Baraj için tüm gayretiyle çalışan Başkan Uysal, bir yatırımı daha Burhaniye’ye kazandırmanın mutluluğunu duyduğunu ifade etti. Burhaniye için son derece önem taşıyan bir proje olduğunu vurgulayan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Burhaniyelilerin yaklaşık 50 yıldır beklediği Reşitköy Barajı öncelikli olarak tarımımız için son derece önemli… Baraj yapıldığı zaman yaklaşık 48 bin 950 dekar zirai arazi sulamasına katkı sağlayacak. Bu da zeytinliklerimizin de sulanması anlamına geliyor. Zeytinliklerimiz sulandığı takdirde daha iri zeytinler elde ederek sofralık zeytin satışını arttıracağız. Zeytinyağı satışından daha karlı olacak bu iş, ekmeğini zeytincilikten kazanan halkımız için de daha faydalı olacak. Ayrıca gerek ilçe merkezinde gerekse Barajın yapılacağı Karadere Mahallesi ve civarında yaşanan sel felaketlerinin de önüne geçecek olan Reşitköy Barajımız halkımıza hayırlı olsun” dedi.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Fevzi Paşa Mahallesi Çarşı Sokak No:21 Saatli Camii Aralığı Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Selahattin Yay
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Serdar Göktekin
Sayfa Editörü :  Cengiz Tosunyılmaz
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24