Ayvalık Belediyesi tarafından başlatılan " Başkan Burada" sloganı ile her hafta Ayvalık'ın bir mahallesinde Ayvalık Belediye Başkanı ve Ayvalık Belediyesi daire amirleri halkın sorunlarını dinleyecek.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Ayvalık Belediyesi Daire Amirleri 5 Nisan 2016 Salı günü Ayvalık Kazım Karabekir Mahallesinde halk ile buluştu ve onların sorunlarını dinledi. Hep birlikte vatandaşın sorunlarına çözüm yolu aranıldı.
Vatandaşımız ile yeteri kadar buluşamadığımız için belediye meclis üyelerimiz ile bir karar aldıklarından, vatandaş bize ulaşamıyorsa biz vatandaşa ulaşalım dediklerinden bahseden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptığı açıklamada;" Vatandaşımız ile yeteri kadar buluşamadığımız için belediye meclis üyelerimiz ile bir karar aldık. Vatandaşları bize ulaşamıyorsa, biz vatandaşlara ulaşalım dedik. Biz ayaklarına gidelim, vatandaşımızı kendi mahallelerinde, sorunlarının olduğu mahallede biz görelim. Sorunlarına ne kadar çare bulabiliriz, bunları bir sıraya koyalım ve en kısa zamanda da sorunlara çözüm bulmaya çalışalım. Ben buraya gelirken yalnız gelmedim. Çalışma arkadaşlarımla ve meclis üyelerimle geldim. Buraya Ayvalık Belediyesi'nin bütün daire amirleri ve Başkan Yardımcımız, Başkan Vekilimiz ile geldik. Aynı zamanda da Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları da burada bize eşlik ediyor." dedi.
"Başkan Burada" sloganı ile her hafta bir mahallede gerçekleştirilecek toplantıda, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Ayvalık Belediyesi Daire Amirleri hem vatandaşın sorunlarını dinleyecek hem de vatandaş ile el ele verip sorunlara çare arayacaklar.
Kazım Karabekir Mahallesinin Ayvalık'ın en önemli mahallelerinden biri olduğunu belirten Gençer açıklamasında;"Ayvalık'ın en önemli mahallelerinden bir tanesi de Kazım Karabekir Mahallemizdir. 1950 yıllarına kadar Ayvalık'ın ana caddesidir. Atatürk Ayvalık'a geldiğinde bu mahalleden girmiş. Atatürk'ü ilk görenlerdir bu mahalle halkıdır. Bugün daire amirleri ile beraber buraya gelmemizin sebebi sizlerin sıkıntılarınızı dinleyip hep beraber çözüm aramak." diye kaydetti.

